Antena 3 CNN Actualitate Mircea Dumitru, după acuzațiile de colaborare cu Securitatea: Nu cred că e vorba de o simplă întâmplare

Mircea Dumitru, după acuzațiile de colaborare cu Securitatea: Nu cred că e vorba de o simplă întâmplare

Mircea Dumitru, după acuzațiile de colaborare cu Securitatea: Nu cred că e vorba de o simplă întâmplare
04 Oct 2016   •   16:13

Ministrul Educației, Mircea Dumitru, a negat, marți, acuzaţiile privind presupusa colaborare cu fosta Securitate, arătând că nu a făcut poliție politică și nici nu a colaborat cu Securitatea, invocând o decizie a CNSAS, din 2007, în care a primit un verdict de necolaborare cu Securitatea.

Solicit CNSAS-ul să vină cu un punct de vedere clar din care să rezulte poziția acestei instituții în momentul de față, în legătură cu statutul meu. Ce s-a întâmplat este un fals, dar nu unul oarecare. Voi acționa în instanță pe cei care au făcut aceste afirmații defăimătoare la adresa mea. Nu cred că este vorba de o simplă întâmplare”, a spus ministrul Educației, într-o declarație de presă.

Reacția lui Mircea Dumitru apare în contextul în care mai multe publicații susțin, citând surse din CNSAS, că ar fi semnat un angajament cu Securitatea, pe când era student la Filosofie, în anul 1980, primind numele de cod „Negulescu“. Conform surselor citate, Mircea Dumitru dădea informaţiii despre studenţii români şi străini.

 

×
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close