Antena 3 CNN Actualitate Moarte pe reţetă, cu ştampilă de la medic. Anestezicul extrem de puternic folosit ca drog

Moarte pe reţetă, cu ştampilă de la medic. Anestezicul extrem de puternic folosit ca drog

Moarte pe reţetă, cu ştampilă de la medic. Anestezicul extrem de puternic folosit ca drog
Sursa foto: Foto: www.medify.com
31 Ian 2013   •   08:27

Ketamina distruge organele interne şi poate provoca moartea dacă nu e folosită cum trebuie.  Chiar şi aşa, sunt medici care, pentru bani, o prescriu. Cu o cameră ascunsă, reporterii Observator au demonstrat cât de uşor ajunge puternicul medicament pe mâna oricui are bani să plătească.

Negocierea s-a purtat într-un cartier de la marginea Capitalei, în prezenţa unui consumator de ketamină. Intermediarul garantează pentru calitatea produsului său. Ne spune că are drogul de la o persoană avizată.

Tânărul nu divulgă numele medicului care-i oferă drogul, iar discuţia se opreşte aici. Informaţia e preţioasă. Sunt puţini medici care-şi riscă libertatea pentru trafic cu ketamină.

Ketamina, unul dintre cele mai periculoase droguri din lume, paralizează muşchii, atacă inima şi creierul. Consumatorii o caută, însă, pentru senzaţiile ieşite din comun.

Drogul, pe care dependenţii mai întâi îl prizează, apoi ajung să-l injecteze, atacă pe toate planurile. Dependenţa psihică este extrem de puternică. Pacienţii au pofta şi dorinţa de a consuma încă de la primele ore ale dimineţii, apoi au probleme cu somnul, cu visele legate de consum

Cei care scot ketamina din cabinete, dar şi cei care vând medicamentul riscă ani grei de închisoare.

Traficul acestei substanţe e sancţionat prin închisoare de la 3 la 15 ani cand persoanele comercializează fara drept. Doar pentru consumul propriu, o persoana e sancţionată cu închisoare de la 6 luni la doi ani.

Ketamina este al treilea cel mai periculos drog din lume, după heroină şi cocaină.

×
Subiecte în articol: drog droguri
Parteneri
Prognoza meteo ANM pentru luna mai. Vremea se schimbă după Paște
x close