Antena 3 CNN Actualitate Moldovenii se pot căsători cu două sau mai multe persoane în același timp. Ce detaliu le-a scăpat autorităților

Moldovenii se pot căsători cu două sau mai multe persoane în același timp. Ce detaliu le-a scăpat autorităților

Moldovenii se pot căsători cu două sau mai multe persoane în același timp. Ce detaliu le-a scăpat autorităților
Sursa foto: foto: pixabay.com
07 Sep 2016   •   13:36

Deși poligamia este o acțiune ilegală în Moldova, se pare că totuși unii moldoveni se pot căsători cu două sau mai multe persoane în același timp. Se pare că legislația nu poate controla căsniciile cetățenilor țării noastre care au cetățenie dublă, scrie kankan.md.

Așa se face că dacă un moldovean are și cetățenia României, de exemplu, se poate căsători cu pașaportul român cu altă persoană decât cu cea care s-a căsătorit cu ajutorul pașaportului moldovenesc.

Constatatea făcută de jurnaliști este că instituțiile de stat competente nu pot verifica dacă sunt moldoveni care s-au căsătorit cu mai multe persoane în același timp, utilizând cetățenia dublă sau triplă.

Directorul general al Serviciului Stare Civilă din Moldova a confirmat faptul că instituția pe care o reprezintă nu poate să verifice dacă un cetățean al Republicii Moldova este căsătorit în altă țară deținând altă cetățenie.

„Noi putem verifica doar dacă cetățeanul Republicii Moldova este sau a fost căsătorit pe teritoriul țării noastre. Totodată, putem verifica dacă o persoană străină, care nu deține cetățenia Republicii Moldova, dar vrea să se căsătorească cu o persoană a țării noastre, a fost sau este căsătorită în alt stat. Pentru aceasta, persoana poate solicita Certificatul de capacitate matriomonială, care este documentul ce confirmă dreptul persoanei la încheierea căsătoriei în conformitate cu legislaţia statului al cărui cetăţean este, acesta fiind eliberat în baza actelor de stare civilă întocmite pe numele lui. Unele țări transmit această informație. Însă, nu putem să cunoaștem dacă un cetățean al Republicii Moldova, care deține și alte cetățenii ale altor state, cum ar fi România sau Ucraina, este căsătorit în țările respective. Rezultă că ar putea fi căsătorit în mai multe țări, inclusiv Republica Moldova”, a menționat.

×
Parteneri
Explozie la Rafinăria Petromidia Năvodari. Plan roşu activat!
x close