Antena 3 CNN Actualitate Momente grele pentru Cristina Rus. Soţul ei, preşedintele SIF Banat, a fost ARESTAT

Momente grele pentru Cristina Rus. Soţul ei, preşedintele SIF Banat, a fost ARESTAT

Momente grele pentru Cristina Rus. Soţul ei, preşedintele SIF Banat, a fost ARESTAT
de O.P.    |    10 Dec 2014   •   08:09

Soţul cântăreţei Cristina Rus, Dragoş Bîlteanu, acuzat de delapidarea a 13 milioane de euro, a fost arestat.

Mai mult, DIICOT vrea să trimită în spatele gratiilor alte patru persoane urmărite penal în dosarul privind manipularea pieţei de capital şi delapidarea societatilor de investitii financiare. Procurorii spun că gruparea folosea companii off-shore pentru a păcăli brokerii de pe bursă că acţiunile SIF-urilor erau căutate.

Din aprilie 2012, până în luna noiembrie a acestui an, şeful SIF Banat-Crişana, Dragoş Bîlteanu, şi Nicolae Mergeani, de la SIF Muntenia, s-au îndeletnicit cu delapidarea banilor societăţilor pe care le conduceau, se arată în referatul procurorilor DIICOT. (intră carton 1)

Inculpaţii Bîlteanu Dragoş George, El Lakis Najib, Mergeani Niculae, Prodan Victor, Lakis Nabil şi Bîlteanu Gheorghe au constituit un grup infracţional organizat ce a avut ca scop obţinerea de sume de bani din patrimoniul SIF Banat Crişana şi SIF Muntenia SA Bucureşti, prin delapidarea acestora, fonduri ce au fost transferate ulterior prin intermediul mai multor societăţi nerezidente (offshore), controlate tot de către membrii grupului în mod direct sau prin persoane interpuse, în vederea reciclării, tocmai pentru a ascunde adevărata natură a provenienţei acestora.

Banii transferaţi în companile off-shore au fost folosiţi apoi pentru a induce în eroare jucătorii de pe Bursă. Au simulat că există interes pentru acţiunile SIF-urilor, pe care de fapt le controlau chiar ei.

Ali. H. Lakis a aderat la grupul infracţional organizat, în perioada august-septembrie 2013, în scopul săvârşirii infracţiunii de manipulare a pieţei de capital, prin intermediul societăţii nerezidente Cahuita LTD, al cărei beneficiar real era, acesta asigurând astfel anonimatul liderului grupului infracţional organizat Bîlteanu Dragoş George, care controlează societatea Trioni Investments LTD. De la acest ultim off-shore s-a realizat transferul sumei de 11.400.000 euro, sub formă de împrumut către Cahuita LTD, bani care ulterior au fost folosiţi în tranzacţiile de pe piaţa de capital (...).

Procurorii DIICOT consideră că membrii grupări reprezentină pericol public, din cauza modului de comitere a infracţiunilor şi a arsenalului de mijloace folosite pentru a-şi acoperi urmele.

×
Parteneri
O biserică din Alba a ars până la temelie, chiar în prima zi de Paște
x close