Antena 3 CNN Actualitate Neașteptat! Ce pensie încasează lunar mama premierului Ludovic Orban

Neașteptat! Ce pensie încasează lunar mama premierului Ludovic Orban

Premierul României, Ludovic Orban, a vorbit despre majorarea pensiilor pentru români și a dezvăluit și ce pensie primește lunar mama sa. Șeful Guvernului PNL a subliniat că mama lui a muncit o viață întreagă și cu toate acestea are o pensie destul de mică comparativ cu alte persoane, care au muncit mult mai puțin.

Neașteptat! Ce pensie încasează lunar mama premierului Ludovic Orban
Sursa foto: Hepta
de Claudia Simion    |    22 Iun 2020   •   11:10

„Există un grad de indignare în societate privind unele pensii. Este clar că nu se poate continua aşa, e clar că trebuie gasită o soluţie… închei prin a spune că încercăm să găsim o formulă foarte serioasă ce să elimine inechitaţile astfel încât un număr foarte mare de oameni să beneficieze de o pensie decentă.

Mama mea a muncit şi vă spun cinstit. A muncit o viaţă şi are 1800 de lei. Sunt alţii care poate nu au muncit 20 de ani şi au o pensie mult mai mare. Tot ce s-a întâmplat în ultimii ani, în care s-au dat pensii speciale unor parlamentari sau unor alte categorii de persoane, este un rezultat al PSD. Cei de la PSD au inventat aceste pensii speciale”, a declarat Orban la România Tv.

Mai cresc pensiile?

Ludovic Orban spune că pensiile vor crește, dar că momentan nu poate fi anunțat public procentul cu care cresc.

"Au scăzut semnificativ încasările la bugetul de pensii. E posibil ca anul acesta să nu avem creştere economică. În condiţiile acestea, nu îţi poţi bate joc de oameni şi să le promiţi ceva ce nu le poţi da. 

Ministerul Finanţelor pregătește raportul privind bugetul şi starea economică. Vom lua decizia de creştere a pensiilor, le vom creşte şi le vom creşte cu o sumă pe care putem să o şi plătim. Aici se fac prognoze pe termen mediu şi lung şi toate astea se compară cu veniturile bugetului statului. Nu puteam să dăm toţi banii statului pe ajutoare sociale sau pensii. Trebuie investiţi în oameni, în infrastructură, în cercetare, în oameni, în inovare", a mai precizat Orban.

Pentru ca pensiile să crească, trebuie să crească și numărul angajaților și salariul mediu pe economie, explică premierul. "Sistemul de pensii trebuie gândit să fie sigur şi sustenabil pentru cei aflaţi la pensie, astfel încât să nu îşi facă vreo grijă".

×
Subiecte în articol: pensie Ludovic Orban

Sinteza Zilei cu Mihai Gâdea | Luni-Joi, 21:00

Adrian Năstase: "E nevoie de o dezbatere în Parlament în legătură cu orientarea politicii externe"

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close