Antena 3 CNN Actualitate Nelu Tătaru, despre cazurile-record de COVID: E evoluția de peste vară. Posibil o creștere progresivă, în perioada următoare

Nelu Tătaru, despre cazurile-record de COVID: E evoluția de peste vară. Posibil o creștere progresivă, în perioada următoare

A patra zi consecutivă cu număr mare de cazuri noi COVID, când România depăşeşte peste 2.000 de infectaţi, iar numărul bolnavilor de la ATI creşte spre 600 de oameni.

Nelu Tătaru, despre cazurile-record de COVID: E evoluția de peste vară. Posibil o creștere progresivă, în perioada următoare
Sursa foto: Hepta
de Milena Niță    |    03 Oct 2020   •   15:45

"Ceea ce vedem acum este evoluţia de peste vară", când s-au reluat anumite activități, a spus ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, sâmbătă, când au fost 2.064 de cazuri noi COVID, 32 de morţi şi 583 de pacienţi la Terapie intensivă, potrivit digi24.ro.

Tătaru: Încercăm să stabilim un platou la 2.000, dar nu ține doar de noi

"Sunt 583 de pacienți la ATI, dintre care 179 sunt cei pe ventilație mecanică asistată invazivă. În acest moment stăm pe 2.064 de cazuri. Încercăm să stabilim un platou la 2.000, dar nu ține doar de noi. Pandemia nu se tranșează în spital (...).

Am avut două luni în care am mers pe un registru al indicațiilor, respectate aproape de toată lumea. Am avut o cădere a numărului de cazuri la începutul lunii iunie, au insistat anumite curente de negaționare, de bagatelizare a tot ce s-a întâmplat în prima perioadă. Au urmat, începând cu 15 mai, acele relaxări sau reveniri la normalitate, a urmat un concediu. Ce vedem acum e evoluția de peste o vară întreagă și reluări de activități.

Ministrul Sănătăţii: Dacă nu respectăm normele, vom vedea o creștere progresivă în perioada următoare

Dacă fiecare respectă acele norme, ar trebui să stabilizam acel plafon în jur de 2.000. Dacă nu, vom vedea o creștere progresivă, nu exponențială în perioada următoare. Trebuie să ne gândim nu doar la numărul de cazuri care crește. Toate acele cazuri vin pe un sistem sanitar, vor fi preluate de un corp medical deja obosit de 7 luni", atenţionat şeful de la Sănătate, Nelu Tătaru.

×
Subiecte în articol: coronavirus Nelu Tătaru
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close