Antena 3 Actualitate Nelu Tătaru: „Este posibil ca de săptămânile viitoare să trecem toți asimptomaticii la domiciliu, sub tratament”

Nelu Tătaru: „Este posibil ca de săptămânile viitoare să trecem toți asimptomaticii la domiciliu, sub tratament”

13 Mai 2020   •   00:05
Nelu Tătaru: „Este posibil ca de săptămânile viitoare să trecem toți asimptomaticii la domiciliu, sub tratament”
Sursa foto: Antena3

Întrebat ce părere are despre recomandarea Organizației Mondiale a Sănătății care susține că persoanele asimptomatice, infectate cu coronavirus, să fie tratate la domiciliu, ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a declarat că în următoarele săptămâni ar putea adopta și la noi o astfel de măsură. El a menționat că centrele de carantină au fost instituite în special pentru persoanele care nu aveau condiții de autoizolare la domiciliu.

„Urmăream acest lucru încă de acum patru săptămâni în contextul în care creștea numărul de cazuri. Gândind că atunci când avem (n.r. o ocupare de) 40-50% la nivelul spitalelor suport, deci cele de peste fază I, fază II, să putem da asimptomaticii sau cei cu simptome ușoare acasă, dar printr-un spațiu intermediar, în spitalele de campanie sau anumite spații în care cei care așteaptă un test negativ să rămână acolo până ar putea ajunge acasă, unde aveau familie numeroasă, copii, persoane peste 65 de ani sau nu aveau locuință.”, a susținut ministrul în exclusivitate la Antena 3.

„Având în vedere scăderea numărului de cazuri și asanarea unor focare, s-a luat decizia să rămânem în continuare la acest nivel. E posibil ca de săptămânile viitoare să trecem toți asimptomaticii la domiciliu, sub tratament. Dacă cineva poate demonstra că are condiții pentru efectuarea izolării la domiciliu, poate evita spațiul tampon. Avem un plan pentru o astfel de decizie”, a susținut Tătaru.

Nelu Tătaru a amintit de focarele de la Suceva, Deva și Focșani, acolo unde asimptomaticii au fost tratați acasă.

×
Subiecte în articol: asimptomatici coronavirus

Ştirile Antena 3 sunt şi pe Facebook sau pe Google News

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close