Antena 3 CNN Actualitate New York Times: Centrul vechi al Bucureştiului arată ca un sit arheologic (VIDEO)

New York Times: Centrul vechi al Bucureştiului arată ca un sit arheologic (VIDEO)

New York Times: Centrul vechi al Bucureştiului arată ca un sit arheologic (VIDEO)
Sursa foto: Lipscani
30 Aug 2009   •   15:28

Centrul vechi al Bucureştiului arată ca după război. O ştie orice locuitor al Capitalei dar acum au aflat-o şi cititorii New York Times. Într-un articol din cotidianul american, jurnaliştii scriu că Lipscaniul arată jalnic din cauza lucrărilor din zonă şi a indiferenţei oamenilor.

Jurnaliştii de la New York Times scriu în secţiunea dedicată vacanţelor că Lipscaniul arată ca un şantier arheologic din cauza lucrărilor care se realizează în zonă. Ziariştii au remarcat că în centrul istoric al Bucureştiului gunoiul zace pe la toate colţurile şi că totul arată ca după război.

Autorii materialului au văzut şi podeţele şubrede pe care se circulă în Lipscani despre care spun că sunt, de fapt, nişte scânduri care fac zona cât de cât circulabilă. În plus, scriu jurnaliştii, zona este plină de clădiri şubrede sau în prag de prăbuşire, acestea din urmă fiind marcate o bulină roşie.

În ciuda criticilor, autorii recunosc faptul că patrupedele fără stăpân şi copiii în haine peticite nu prea mai sunt de găsit în Lipscani, în locul lor răsărind magazine care comercializeaza obiecte de artă. Alte plusuri remarcate de New York Times sunt teatrele, barurile dar şi arhitectura din centrul vechi al Capitalei.



Antena 3

×
Subiecte în articol: New York Times
Parteneri
Ion Iliescu și Petre Roman, audiați în Dosarul Mineriadei, după 34 de ani
x close