Antena 3 CNN Actualitate Noapte GREA pentru preşedintele CJ Timiş, Titu Bojin. Procurorii au decis cercetarea sub control judiciar

Noapte GREA pentru preşedintele CJ Timiş, Titu Bojin. Procurorii au decis cercetarea sub control judiciar

Noapte GREA pentru preşedintele CJ Timiş, Titu Bojin. Procurorii au decis cercetarea sub control judiciar
de O.P.    |    11 Dec 2014   •   05:38

Preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, Titu Bojin a fost audiat până dimineaţă de procurorii DNA, în dreptul său fiind decisă cercetarea sub control judiciar.

Acesta este acuzat că a convins 17 primari din judeţul Timiş să încheie contracte din bani publici, cu o firmă agreată de el şi este suspectat de luare de mită, trafic de influenţă şi abuz în serviciu.

Titu Bojin a fost adus la DNA Bucureşti după ce procurorii au făcut percheziţii atât acasă la el, cât şi la biroul său din Consiliul Judeţean.

Preşedintele Consiliului Judeţean Timiş a fost adus sub escortă la sediul DNA Bucureşti. Acesta a ajuns în Capitală în jurul orei 21.00. Acuzaţiile procurorilor vizează contractele obţinute de firma Eurocomet West SRL.  Mai exact, procurorii spun că Titu Bojin ar fi direcţionat bani publici către primăriile sau autorităţile din judeţ care încheiau contracte cu această firmă. Totul în schimbul unui comision care ajungea şi la cateva sute de mii de lei.

Ancheta DNA vizează şi 17 primării din judeţul Timiş dar şi  Muzeul Satului Bănăţean şi Administraţia Bazinală a Apelor Banat. Ieri, toţi cei 17 edili au dat explicaţii procurorilor.

Procurorii mai spun că preşedintele Consiliului Judeţean Timiş a reuşit să obţină  contracte pentru firma Eurocomet West SRL şi cu 10 depouri ale CFR Călători. Potrivit anchetatorilor, angajaţii statului ar fi cumpărat diferite bunuri de care instituţiile nu aveau nevoie. Cele zece contracte valorează aproape 200.000 de lei.

×
Parteneri
O nouă companie aeriană lansează zboruri interne la preţuri mici
x close