Antena 3 CNN Actualitate Noi indicii în cazul româncei răpite de coreeni

Noi indicii în cazul româncei răpite de coreeni

Noi indicii în cazul româncei răpite de coreeni
26 Apr 2007   •   14:54

Fratele româncei răpită de coreeni, Gabriel Bumbea, a străbătut mii de kilometri ca să-i întâlnească pe premierul Japoniei Shinzo Abe şi pe ministrul de externe Taro Aso. La întâlnirea cu şeful diplomaţiei nipone, craioveanul a fost împreună cu un grup de thailandezi şi sud coreeni ale căror rude au dispărut în Coreea de Nord. A fost asigurat că, în această săptămână, premierul japonez va discuta la Camp David cu preşedintele Bush problema cetăţenilor răpiţi de agenţii Phenianului.

Doina Bumbea a dispărut în iulie 1978, din Italia, când avea 28 de ani. Se crede că a căzut în capcana nord-coreenilor, care i-ar fi spus că o pot ajuta să studieze artele plastice în Japonia. Timp de mai bine de două decenii, fratele şi mama româncei nu au ştiut nimic de soarta ei. În octombrie acum doi ani, un fost soldat american care a dezertat la nord coreeni, Charles Jenkins a publicat o carte autobiografică, în care spunea că a cunoscut o româncă la Phenian.

Gabriel Bumbea crede că e vorba chiar de sora sa, mai ales că femeia descrisă în carte seamănă mult cu Doina. Jenkins a spus că a fost căsătorită cu un alt dezertor american şi au avut doi copii. Românca ar fi murit însă acum 10 ani, de cancer, boală care a afectat-o şi pe sora lui Gabriel Bumbea. În 1975 femeia a fost de altfel, operată de cancer la sân.

Antena 3

×
Parteneri
Klaus Iohannis se întâlnește cu Joe Biden la Casa Albă
x close