Antena 3 CNN Actualitate Nootropicele naturale care îmbunătățesc funcţiile creierului. Ajută la asimilarea de noi informaţii şi de stocare a amintirilor

Nootropicele naturale care îmbunătățesc funcţiile creierului. Ajută la asimilarea de noi informaţii şi de stocare a amintirilor

Există nootropice naturale care îmbunătăţesc funcţiile creierului, ajutând la asimilarea de noi informaţii şi la stocarea de noi amintiri.

Nootropicele naturale care îmbunătățesc funcţiile creierului. Ajută la asimilarea de noi informaţii şi de stocare a amintirilor
Sursa foto: Freepik.com
de Georgiana Adam    |    04 Feb 2024   •   12:00

Nootropicele sunt substanţe naturale şi sintetice care măresc capacitatea de învăţare şi de memorie, dar şi comunicarea neuronală. Totodată, aceste "medicamente inteligente" stimulează proprietăţile protectoare cognitive.

Unele persoane simt imediat efectele după doar o doză de nootropice, cu toate acestea, există şi cazuri în care efectele apar după câteva săptămâni bune. 

Pe lângă cafea, ceai verde şi creatina, mai există şi alte nootropice care îmbunătăţesc funcţiile creierului şi care te ajută să te simţi mai bine nu doar psihic, cât şi fizic.

Citeşte şi: Ceaiul care "hrăneşte" creierul şi îmbunătăţeşte memoria. Efectul benefic atunci când este combinat cu cofeină

Cele trei nootropice naturale care îmbunătăţesc funcţiile creierului

Lăptişorul de matcă este o substanţă secretată de albine şi pe care stupul o folosește ca hrană numită regină stupului. Lăptişorul de matcă este bogat în proteine, carbohidraţi, vitamine şi minerale. 

Mai mult decât atât, lăptişorul de matcă este şi un stimulent pentru memorie, cu efecte energizante, imuno stimulatoare şi benefice pentru echilibrul hormonal. Lăptişorul de matcă conţine trei compuşi nootropici: neurotransmiţătorul acetilcolină, 10-HDA şi AMP N1-oxid.

Acetilcolina din lăptişorul de matcă a dovedit că poate îmbunătăţi capacitatea de atenţie, memoria, dar şi orientarea în spaţiu. Cei doi compuşi, 10-HDA şi AMP N1-oxid, stimulează creşterea de neuroni în creier, ceea ce contribuie la asimilarea de noi informaţii şi de stocare a amintirilor.

Ciuperca "coama leului" poate îmbunătăţi funcţia cognitivă şi puterea de concentrare, reducând, în acelaşi timp, depresia şi anxietatea, scrie viataverdeviu.ro

Ginkgo biloba are un conţiut foarte concentrat în flavonoizi şi terpenoide. Flavonoizii îmbunătăţesc cogniţia, memoria şi învăţarea, prin interacţiunea cu neuronii creierului. În ceea ce priveşte terpenoidele, acestea blochează producţia de radicali liberi în creier în perioadele stresante, stimulând circulaţia sângelui pentru a hrăni celulele creierului.

×
Subiecte în articol: nootropice memorie concentrare creativitate
Parteneri
Prognoza meteo ANM pentru luna mai. Vremea se schimbă după Paște
x close