Antena 3 CNN Actualitate Nou bilanţ al accidentului de la centrala hidroelectrică din Rusia: 10 persoane au murit

Nou bilanţ al accidentului de la centrala hidroelectrică din Rusia: 10 persoane au murit

Nou bilanţ al accidentului de la centrala hidroelectrică din Rusia: 10 persoane au murit
17 Aug 2009   •   21:45

Zece oameni au murit şi alţi opt au fost răniţi în urma accidentului care a avut loc la o centrală hidroelectrică din Rusia. Incidentul a avut loc în jurul orei 3:42, ora României, într-un oraş din Siberia Orientală şi a determinat inundarea parţială a sălii maşinilor, potrivit unui reprezentant al Ministerului pentru Situaţii de Urgenţă, citat de agenţia Interfax.

Potrivit unui reprezentant al Ministerului pentru Situaţii de Urgenţă, în urma accidentului, mai multe uzine ruse de aluminiu situate în această regiune au rămas fără curent electric.

Se pare că accidentul a fost provocat de creşterea bruscă a presiunii apei într-una din cele şase turbine, originea acesteia nefiind cunoscută deocamadată, conform oficialilor.

Construită pe fluviul Ienisei, centrala este una din cele mai puternice din lume, având o capacitate de 6,4 milioane de kilowaţi. Barajul are înălţimea de 245 de metri şi lungimea de 1.074 de metri.
Potrivit unui purtător de cuvânt al Ministerului pentru Situaţii de urgenţă, inundaţia a avut loc în timpul reparaţiilor şi a provocat un "şoc hidraulic" care a distrus turbina, o parte a plafonului şi a peretelui sălii maşinilor.

"Numărul morţilor a crescut la zece, iar cel al răniţilor la 14, în timp ce 62 de persoane sunt date dispărute", conform agenţiei RIA Novosti, care îl citează pe Vasili Zubakin, preşedintele interimar al grupului public Rushidro, care administrează centrala.

Ministrul Energiei, Serghei Şmatko şi ministrul pentru Situaţii de urgenţă, Serghei Şoigu au fost desemnaţi pentru gestionarea crizei de către preşedintele rus Dmitri Medvedev, potrivit unui comunicat al preşedinţiei.



Antena3.ro

×
Parteneri
Prognoza meteo ANM pentru luna mai. Vremea se schimbă după Paște
x close