Antena 3 CNN Actualitate Nouă tone de carne expirată din vara anului trecut, într-un depozit din Ghimbav. OJPC Braşov: Carnea fusese "verificată" de inspectorii DSVSA

Nouă tone de carne expirată din vara anului trecut, într-un depozit din Ghimbav. OJPC Braşov: Carnea fusese "verificată" de inspectorii DSVSA

13 Mar 2014   •   11:03

Aproximativ nouă tone de picioare de porc expirate din luna august a anului trecut au fost descoperite într-un depozit frigorific din Ghimbav, Braşov, a declarat corespondentul Antena, Adrian Jătăreanu.

Inspectorul şef al Oficiului Judeţean pentru Protecţia Consumatorului (OJPC) Braşov, Sorin Şuşanu, a declarat la "Se întâmplă în România" că acea cantitate de carne apărea în acte ca fiind deja verificată de inspectorii DSVSA Braşov.

"Există un proces verbal asupra acestei cantităţi de carne. (...) Carnea se afla în depozit fără să fie delimitată de produsele noi, sau sigilată", a mai declarat inspectorul şef al OJPC Braşov, care a arătat că exista pericolul ca să fie livrată de către angajaţi, "ca produs valabil".

Zece persoane au fost reţinute până acum în scandalul cărnii stricate, iar audierile continuă şi astăzi la DIICOT.

Membrii reţelei sunt acuzaţi de evaziune fiscală şi spălare de bani. Ei au adus statului un prejudiciu de aproximativ 15 milioane de euro.

Procurorii DIICOT - Structura Centrală au făcut, miercuri, 102 percheziţii domiciliare în 18 judeţe, în cadrul unor acţiuni vizând destructurarea a două grupuri infracţionale organizate formate din 80 de persoane, specializate în infracţiuni de evaziune fiscală, spălare de bani, punere în circulaţie de produse alterate şi trafic de influenţă, informează instituţia, într-un comunicat de presă.
   
Potrivit lui şefului interimar al ANPC, Marius Dunca, astăzi vor fi controlate supermaketurile din toată ţara.

Citeşte şi:

Caracatiţa CĂRNII STRICATE se întinde în toată ţara. Peste 100 de firme, percheziţionate de procurorii DIICOT. Descoperirile sunt ŞOCANTE


×
Parteneri
Val de scumpiri de la 1 aprilie. Cu cât cresc facturile
x close