Antena 3 CNN Actualitate Numărul deceselor, în accidente rutiere, a crescut în 2021. Klaus Iohannis: "O cauză este că lumea la noi e din ce în ce mai nervoasă"

Numărul deceselor, în accidente rutiere, a crescut în 2021. Klaus Iohannis: "O cauză este că lumea la noi e din ce în ce mai nervoasă"

Poliția Română a anunțat, miercuri, că numărul accidentelor grave înregistrate în primele șase luni a scăzut semnificativ anul acesta față de anii trecuți, dar a crescut numărul deceselor. Tot miercuri, președintele Klaus Iohannis a declarat că una dintre cauzele accidentelor rutiere grave ar fi nervozitatea șoferilor români.

Numărul deceselor, în accidente rutiere, a crescut în 2021. Klaus Iohannis: "O cauză este că lumea la noi e din ce în ce mai nervoasă"
de Redacția Antena 3 CNN    |    04 Aug 2021   •   17:49

Potrivit IGPR, în 2021 s-ar fi înregistrat în primele șase luni 2586 de accidente grave față de 4421 în 2019 și 3367 în 2020.

Principalele trei cauze ale accidentelor grave ar fi, potrivit Poliției,  viteza neadaptată, pe locul doi traversare neregulamentară și pe locul trei deplasarea pietonilor pe partea carosabilă.

Polițiștii avertizează că principala cauză a deceselor în accidente rutiere e viteza neadaptată sau viteza excesivă.

Precizările Poliției vin pe fondul înmulțirii accidentelor grave soldate cu zeci de morți și răniți în ultimele zile.

Klaus Iohannis, despre accidentele de pe șoselele din România: "E o tragedie. Lumea la noi e din ce în ce mai nervoasă"

Președintele Klaus Iohannis a fost întrebat, miercuri, ce părere are despre accidentele rutiere grave, care sunt tot mai frecvente pe șoselele din România. Șeful statului le-a catalogat ca fiind "o tragedie". "Pe lângă lipsa drumurilor, o altă cauză a acestor accidente este faptul că lumea la noi e din ce în ce mai nervoasă", a declarat Iohannis.

"Este o tragedie ce se întâmplă și este clar că un element este lipsa de drumuri. Dacă aveți curiozitatea să circulați și probabil ați făcut-o prin țară, ați văzut că se circulă din ce în ce mai greu. Pe de altă parte, lumea la noi este extraordinar de nervoasă, tot timpul. Este un factor care duce la tot felul de incidente. Legislația poate să fi înăsprită, nu am nimic împotrivă. Pot fi realizate tot felul de instalații, unele de avertizare, altele chiar de măsurare", a declarat Iohannis.

Șeful statului a mai spus că este nevoie de drumuri mai multe și mai bune, dar și de o mai bună disciplină a șoferilor. 

"E clar că fără o mai bună disciplină și fără drumuri mai bine realizate și mai multe, nu vom stăpâni fenomenul și este trist. Este foarte trist, mai ales acum în perioada de concedii în fiecare zi citim despre accidente rutiere grave, foarte grave și nu, nu putem să continuăm așa. Guvernul pe de o parte își face treaba. Avem tot mai multe șantiere de drumuri naționale, de autostrăzi, de centură ocolitoare, dar și legislația trebuie să devină mai puternică și șoferii mai disciplinați", a declarat Klaus Iohannis în cadrul unei conferințe de presă.

×
Subiecte în articol: IGPR numărul deceselor Klaus Iohannis
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close