Antena 3 CNN Actualitate Rareș Bodan, despre raportarea eronată a numărului testelor: "Nu e o chestiune politică, a fost doar o greșeală de comunicare"

Rareș Bodan, despre raportarea eronată a numărului testelor: "Nu e o chestiune politică, a fost doar o greșeală de comunicare"

Numărul testelor de coronavirus raportate astăzi a ridicat multe semne de întrebare, acesta ajungând să fie de șase ori mai mare în doar două ore.

Rareș Bodan, despre raportarea eronată a numărului testelor: "Nu e o chestiune politică, a fost doar o greșeală de comunicare"
de Claudia Simion    |    27 Iun 2020   •   23:35

Grupul de Comunicare Strategică a raportat, în cursul zilei de sâmbătă, la ora 13.20, 1.877 de teste efectuate, revenind la ora 15 și schimbând numărul acestora în 12.236 de teste.

Rareș Bogdan a comentat această raportare eronată în cadrul emisiunii Subiectiv, cu Răzvan Dumitrescu. "A fost doar o greșeală de comunicare, nu vreau să cred că este altceva", a spus Rareș Bogdan.

"În 15 martie, România testa 500 de persoane în șase centre. Astăzi România poate testa 11.000 de persoane, iar capacitatea este de până 17.000 pe zi. Nu știu cât am testat astăzi, dar pot să vă spun că ieri 11.700 de persoane. Nu e o chestiune politică, eu vă răspund cu toată simpatia, dar ar trebui să-i întrebați pe domnul Arafat, pe domnul Nelu Tătaru, pe domnul Rafila. Eu am mare încredere în acești oameni, ei ne-au dat sfaturile cele mai bune, ei ne pot lămuri. Eu pot doar să vă spun că a crescut capacitatea de testare în România", a declarat Rareș Bogdan la Antena 3.

Răzvan Dumitrescu: Dar dumneavoastră, ca cetățean, mai aveți încredere?

Rareș Bogdan: "E ciudat, da. Eu am încredere în medici, am încredere în specialiști, am încredere în Raed Arafat, în Alexandru Rafila, în domnul Cercel. E o greșeală, sunt de acord. E ciudat și poți să-ți pui întrebări. Da, pot să spun că nu e în regulă. Cred că a astăzi a fost doar o greșeală de comunicare. Nu vreau să cred că este altceva. Sunt convins că cineva va fi răspunzător pentru asta.

Atunci când faci o greșeală de comunicare, cel mai simplu mod este de a ieși imediat și de a recunoaște. Am greșit, vă rog să ne scuzați, vă rugăm nu considerați că e o mascaradă sau o chestiune voită, e pur și simplu o greșeală de comunicare. Chestiunea asta trebuia făcută, îmi pare rău că nu a fost făcută până la această oră, dar vă asigurăm că decizile luate de colegii mei de la guvernare nu le iau de capul lor sau pe linie politică, le iau stând de vorbă cu specialiștii".

Rareș Bodan, despre raportarea eronată a numărului testelor: "Nu e o chestiune politică, a fost doar o greșeală de comunicare"

×
Subiecte în articol: coronavirus Rareș Bogdan

Poliţiştii nu au mai întâlnit aşa ceva niciodată

Un şofer din Bucureşti a ieşit pozitiv la şapte din cele opt substanţe pe care aparatul Drugtest este programat să le detecteze

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
x close