Antena 3 CNN Actualitate Numire controversată la Cotroceni. Fosta consilieră a lui Klaus Iohannis a depus jurământul pentru funcția de judecător la CCR

Numire controversată la Cotroceni. Fosta consilieră a lui Klaus Iohannis a depus jurământul pentru funcția de judecător la CCR

Numire controversată la Cotroceni. Fosta consilieră a lui Klaus Iohannis a depus jurământul pentru funcția de judecător la CCR
11 Iun 2019   •   12:11

UPDATE  Fostul consilier prezidențial, Simina Tănăsescu, a depus, marţi, jurământul de învestitură în funcţia de judecător al Curţii Constituţionale a României, în faţa preşedintelui Klaus Iohannis, într-o ceremonie care a avut loc la Palatul Cotroceni. 

La ceremonie au mai fost prezenţi preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, vicepreşedintele Senatului Şerban Valeca, preşedintele CCR, Valer Dorneanu, membri ai CCR, consilieri prezidenţiali şi de stat. 

”Vă doresc mult succes în această funcţie. Este important pentru noi”, i-a transmis preşedintele Iohannis Siminei Tănăsescu. 

----------------------------

Fostul consilier prezidenţial, Simina Tănăsescu depune marți jurământul pentru funcţia de judecător al Curţii Constituţionale.

Elena-Simina Tănăsescu a fost propusă pentru funcţie de preşedintele Klaus Iohannis şi îl va înlocui pe judecătorul Petre Lăzăroiu al cărui mandat s-a încheiat pe 9 iunie.

În urmă cu un an Simina Tănăsescu s-a aflat în centrul unui scandal după o întâlnire cu judecătorul Petre Lăzăroiu pe care îl înlocuieşte azi, fiind acuzată la acea vreme că a încercat să facă presiuni asupra lui.

Pe 15 iunie expiră mandatele altor doi judecători, Ştefan Minea şi Simona-Maya Teodoroiu, în locul lor Senatul şi Camera Deputaţilor i-a desemnat pe Gheorghe Stan şi Cristian Deliorga.

×
Subiecte în articol: CCR Klaus Iohannis
Parteneri
Ion Iliescu și Petre Roman, audiați în Dosarul Mineriadei, după 34 de ani
x close