Antena 3 CNN Actualitate O femeie şi-a vândut copiii pentru o garsonieră de 23.000 de euro (VIDEO)

O femeie şi-a vândut copiii pentru o garsonieră de 23.000 de euro (VIDEO)

O femeie şi-a vândut copiii pentru o garsonieră de 23.000 de euro (VIDEO)
Sursa foto: copil
21 Apr 2009   •   13:02

Caz incredibil la Bragadiru-Ilfov, unde o femeie şi-a vândut copilul de patru ani şi pe cel din pântec pentru o garsonieră în valoare de 23.000 de euro. Întreaga poveste a fost filmată cu camera ascunsă de jurnaliştii de la Libertatea.

Vreme de o săptămană, reporterii Libertăţii au purtat negocieri halucinante cu tânăra de 28 de ani care şi-a scos copii la vânzare. În schimbul celor mici femeia le-a cerut cumpărătorilor să-i cumpere o garnieră în Bragadiru.

Tânăra a fost de acord să-l vândă pe copilul de patru ani şi să-l ofere bonus pe cel pe care urma să-l nască.

Întreaga negociere a avut loc în prezenţa concubinului femeii, cel care, de altfel, a venit cu ideea punerii în vânzare a copiilor.

Băieţelul de patru ani urma să fie scos din casa de copii unde se afla şi apoi dat cuplului care a solicitat tranzacţia. Celălalt copil, care urma să se nască, ar fi trebuit să fie luat direct din maternitate.

Tranzacţia urma să se facă în ziua naşterii copilului, însă părinţii acestuia au refuzat orice fel de act scris.



Un caz asemănător a intrat în atenţia anchetatorilor din Bacău în urmă cu o lună. Câţiva localnici din Ciutureşti, comuna Odobeşti, erau dispuşi să îşi mutileze copiii pe viaţă pentru câteva mii de euro. Ei voiau să transforme câţiva micuţi în donatori de rinichi ... involuntari. Totul pentru bani, evident.

Lăcomia fără limite a aşa-zişilor părinţi a ieşit la iveală în urma unui flagrant. O femeie poliţist a jucat rolul unei mame care căuta un rinichi pentru fiul ei bolnav.
S-au găsit imediat "donatori" nu de unul, ci de doi copii, de patru şi respectiv şase ani.

Părinţii copiilor i-au dus pe micuţi la un laborator de analize medicale, unde le-au fost prelevate probe de sânge, pentru a vedea dacă minorii sunt sănătoşi şi compatibili pentru transplant.

Părinţii celor doi copii au fost reţinuţi de procurorii DIICOT Bacău pentru trafic de minori în scopul prelevării de organe. În acelaşi timp, reprezentanţii Direcţiei de protecţie a Copilului din judeţul Bacău a demarat o anchetă.

În România, în ultimii ani, s-au mai depistat cazuri de copii vânduţi de părinţi pentru a fi puşi la muncă sau a fi exploataţi sexual. În octombrie 2008, cazul femeilor sărace din comuna Daia, judeţul Giurgiu, care îşi vindeau copiii romilor bogaţi din Sinteşti, contra unor sume de 1.000 - 1.500 de lei, a şocat întraga opinie publică.

Antena3

×
Subiecte în articol: garsoniera
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu a anunţat că nu se retrage din cursă
x close