Antena 3 CNN Actualitate A murit după o transfuzie cu o grupă greșită de sânge la Spitalul de Arși

A murit după o transfuzie cu o grupă greșită de sânge la Spitalul de Arși

A murit după o transfuzie cu o grupă greșită de sânge la Spitalul de Arși
Sursa foto: foto: pixabay.com
13 Iul 2016   •   13:33

O femeie a murit la Spitalul de Arsi din Bucuresti, dupa ce grupa de sange i-a fost determinata incorect si i-a fost administrata alta grupa decat cea pe care o avea, a anuntat purtatorul de cuvant al Ministerului Sanatatii, Laurentiu Colintineanu, potrivit stirileprotv.ro.

"Incidentul a fost in data de 13 iunie si a fost raportat in 27 iunie. Este vorba despre o femeie in varsta. In urma transfuziei femeia a intrat in soc postransfuzional", a spus purtatorul de cuvant. Colintineanu a precizat ca MS a dispus Inspectiei Sanitare efectuarea unui control, in urma verificarilor fiind suspendata activitatea unitatii de transfuzii a spitalului.

"Am dispus controale Inspectiei Sanitare, am tras concluzii si am suspendat activitatea unitatii de transfuzii. In acest moment, daca un pacient are nevoie de transfuzie trebuie sa se ia legatura cu Centrul de transfuzii Bucuresti pentru ca specialistii acestuia sa vina sa le faca testele de grupa si sa le livreze sangele numai pentru acel pacient. Activitatea unitatii de transfuzii de la Spitalul de Arsi a fost suspendata din cauza ca aceasta functiona fara autorizare. Controlul a avut loc pe 1 iulie. Pe data de 8 iulie s-a suspendat activitatea", a explicat purtatorul de cuvant.
 

×
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close