Antena 3 CNN Actualitate O puternică explozie într-un bloc din Roman a aruncat 30 de familii în stradă

O puternică explozie într-un bloc din Roman a aruncat 30 de familii în stradă

O puternică explozie într-un bloc din Roman a aruncat 30 de familii în stradă
15 Oct 2009   •   20:20

Un om a ajuns la spital şi alte 30 familii pe stradă după ce o explozie a zguduit blocul din Roman în care locuiau. Structura de rezistenţă a blocului a fost serios afectată, însă mai sunt oameni care refuză să îşi părăsească locuinţele, de teama hoţilor. Cu dezastrul în curte, autorităţile din Roman au timp de exerciţii de prevenire a dezastrelor în loc să-i ajute pe oameni să se mute în căminul unde vor fi cazaţi. Şi culmea, la repeţiţe chiar le-a ieşit.

S-au trezit în miez de noapte convinşi că e cutremur. Au ieşit cât au putut mai repede. Explozia a zguduit din temelii tot blocul. Proprietarul garsonierei în care a avut loc explozia a ajuns la spital cu arsuri. Bărbatul ar fi făcut, miercuri, ceva reparaţii la centrala termică.

Şi culmea, în tot acest haos autorităţile aveau chef de exerciţii. Cu dezastrul în oraş şi oamenii în stradă ei au ţinit un exerciţiu de prevenire a dezastrelor. Asta în timp ce oamenii evacuaţi chiar aveau nevoie de ajutor.

?Din păcate s-a întâmplat ca în America pe 11 septembrie că şi ei atunci pregăteau un exercitiu de simulare?, a declarat Laurenţiu Loreanu, primarul dn Roman. Tupeu sau altceva greu de spus. Sigur, Roman nu e New York şi nici primarul Leoreanu, Rudy Giulliani. Tragedia este însă reală. Cei care n-au unde să se refugieze vor dormi la noapte într-un cămin de liceu.

Observator

×
Parteneri
O biserică din Alba a ars până la temelie, chiar în prima zi de Paște
x close