Antena 3 CNN Actualitate O puternică furtună face ravagii în SUA şi Canada

O puternică furtună face ravagii în SUA şi Canada

O puternică furtună face ravagii în SUA şi Canada
17 Apr 2007   •   08:52

Nord-estul continentului american a fost cuprins luni, pentru a doua zi consecutiv, de o furtună deosebit de puternică, mai rar întâlnită în această perioadă a anului. Cel puţin 11 oameni şi-au pierdut viaţa în Statele Unite şi alte trei - în Canada. La New York şi în alte mari oraşe, cantitatea de precipitaţii a atins niveluri record.

Pe litoral, valurile Atlanticului s-au abătut cu toată puterea asupra locuinţelor şi şoselelor de pe coastă. Mai departe de ţărm, furtuna a adus inundaţii şi alunecări de teren, ca şi numeroase accidente soldate cu victime. La New York, ziua de ieri a fost declarată cea mai ploioasă din ultimii 125 de ani, cu precipitaţii care s-au apropiat de nivelul de 20 de centimetri.

În statul New Jersey s-a declarat starea de urgenţă iar în Connecticut a fost anulată o vizită a Primei Doamne, Laura Bush. Mai la nord, ploaia s-a transformat în ninsoare, fenomen cu totul neobişnuit pentru luna aprilie. În Vermont şi în provincia canadiană Quebec, stratul de zăpadă a atins pe alocuri 40 de centimetri. Peste 160.000 de locuinţe au rămas fără electricitate din cauza arborilor doborâţi de furtună.

Serviciile feroviare au fost suspendate şi numeroase curse aeriene au fost anulate la Montreal şi pe cele trei aeroporturi din New York. Meteorologii spun că furtuna putea atinge magnitudinea unui uragan de categoria a doua, dar forţa ei începe totuşi să slăbească. Ploile şi rafalele de vânt ar putea continua în următoarele două zile.

Antena 3

×
Parteneri
Mesaj RO-Alert în Slănic Prahova: ”Părăsiți zona!”
x close