Antena 3 CNN Actualitate O tânără din Huşi, prinsă în timp ce încerca să transporte 2.900 de cartuşe

O tânără din Huşi, prinsă în timp ce încerca să transporte 2.900 de cartuşe

O tânără din Huşi, prinsă în timp ce încerca să transporte 2.900 de cartuşe
Sursa foto: Cartuse
21 Feb 2009   •   19:49

2.900 de cartuşe şi 29 de cartuşe de război au fost găsite de poliţiştii vasluieni asupra unei femei de 23 de ani din municipiul Huşi. Femeia a fost prinsă în timp ce încerca să urce un geamantan şase cutii pline cu muniţie, o bandulieră pentru cartuşe şi două momeli sub formă de păsări într-o autoutilitară taxi. Conform declaraţiilor date de organele de cercetare penală, citate de Mediafax, muniţia a fost adusă în ţară de un cetăţean italian.
"Iniţial, cartuşele au fost depozitate într-un apartament închiriat de un cetăţean italian în municipiul Huşi, fiind apoi mutate, la solicitarea Lilianei Maxim, în vârstă de 42 de ani, în apartamentul Mihaelei Dascălu. După două săptămâni, mai precis pe 20 februarie, tânăra de 23 de ani a încercat să mute în altă locaţie muniţia, fiind prinsă în flagrant de lucrătorii Biroului de Investigaţii Criminale Huşi", a declarat Mihaela Ştraub, purtătorul de cuvânt al IPJ Vaslui pentru Mediafax.
Ambele femei au fost reţinute pentru 24 de ore şi vor fi prezentate Parchetului de pe lângă Judecătoria Huşi, cu propunerea de arestare preventivă. Ele sunt cercetate sub aspectul săvârşirii infracţiunii de nerespectare a regimului armelor şi muniţiilor. În cazul în care sunt găsite vinovate ele riscă până la 10 ani de închisoare.
Antena3.ro

×
Parteneri
Harta voturilor din Bucureşti. Cât "teren" controlează candidaţii
x close