Antena 3 CNN Actualitate Oamenii s-au călcat în picioare pentru a intra în biserica din curtea Palatului Cotroceni (VIDEO)

Oamenii s-au călcat în picioare pentru a intra în biserica din curtea Palatului Cotroceni (VIDEO)

Oamenii s-au călcat în picioare pentru a intra în biserica din curtea Palatului Cotroceni (VIDEO)
Sursa foto: Inghesuiala biserica
11 Oct 2009   •   14:17

Mii de oameni s-au călcat în picioare pentru a intra în biserica sfinţită duminică în curtea Palatului Cotroceni. Lăcaşul de cult a fost ridicat integral pe temelia fostei biserici ctitorite de Şerban Cantacuzino. Preşedintele Traian Băsescu a fost şi el prezent la sfinţire, mai ales că şi-a trecut numele pe noul clopot.

Oamenii s-au înghesuit deopotrivă pentru a intra în biserică. Femeile au avut un motiv în plus. Sfinţirea unui lăcaş de cult e singurul moment când femeile au acces în altar. În îmbulzeală, câţiva oameni au căzut de pe scările bisericii, iar o femeie a leşinat.

La slujba de sfinţire au luat parte şi şeful statului şi soţia acestuia. De altfel numele lui Traian Băsescu, a fost înscris pe clopotul bisericii. Pe clopot a fost gravat următorul text : "Cu binecuvântarea Prea fericitului Daniel patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, şi din initiaţiva domnului Traian Băsescu, preşedintele României, s-a făurit acest clopot pentru biserica Palatului Cotroceni, fosta ctitorie a domnului Şerban Cantacuzino".

Patriarhia Română a donat bisericii o raclă cu o parte din moaştele Sfinţilor Serghie şi Vah, o icoană şi o cruce.

Reconstruirea Bisericii de la Palatul Cotroceni a costat peste trei milioane de lei, bani publici. De luni, biserica va ramâne deschisa publicului şi va fi inclusă în circuitul de vizitare al Muzeului Naţional Cotroceni.



Antena 3

×
Subiecte în articol: Palatul Cotroceni
Parteneri
Cod portocaliu de ploi, grindină și vijelii! Localitățile vizate de alerta ANM
x close