Antena 3 CNN Actualitate Obligat să mărturisească. Unul din românii arestaţi pentru viol la Roma şi-a retras declaraţia

Obligat să mărturisească. Unul din românii arestaţi pentru viol la Roma şi-a retras declaraţia

Obligat să mărturisească. Unul din românii arestaţi pentru viol la Roma şi-a retras declaraţia
Sursa foto: Catuse
21 Feb 2009   •   10:06

Unul dintre cei doi români, cercetaţi în Italia, pentru că ar fi violat o fetiţă de 14 ani, şi-a retras declaraţia, după ce recunoscuse în prealabil fapta. Alexandru Loyos susţine că ar fi fost obligat să depună mărturie că este vinovat. Ca răspuns la creşterea numărului de agresiuni sexuale, în Peninsulă a fost adoptată o lege, care prevede pedepse mai aspre, pentru violatori.
Al doilea român, Karol Racz, a declarat că la momentul producerii violului, s-ar fi aflat într-o locuinţă improvizată împreună cu câţiva amici.
Autorităţile italiene au înăsprit legea antiviol după ce astfel de incidente s-au petrecut din ce în ce mai des. Consilul de Miniştri a dezbătut şi apoi a aprobat, în unanimitate, decretul lege privind siguranţa şi măsurile împotriva agresiunilor sexuale. Decretul introduce circumstanţe agravante pentru violul în grup şi pentru agresarea minorilor până în 16 ani. Potrivit noilor reglementări, pedeapsa pentru viol poate să ajungă până la închisoare pe viaţă.
Între noile măsuri se numără şi patrulele formate din cetăţeni şi foşti poliţişti. Patrulele nu vor avea arme dar vor avea staţii de emisie-recepţie, cu ajutorul cărora vor anunţa organele de poliţie dacă descoperă infracţiuni. Măsura e considerată binevenită de autorităţile locale italiene.
Vaticanul a reacţionat însă la această măsură spunând că ea este ?o abdicare de la statul de drept?.
Antena 3

×
Parteneri
Se schimbă regulile la ITP! Klaus Iohannis a promulgat legea
x close