Antena 3 CNN Actualitate Octavian Paler condus pe ultimul drum

Octavian Paler condus pe ultimul drum

Octavian Paler condus pe ultimul drum
09 Mai 2007   •   08:27
Imagini în VIDEO NEWS/Observator - Sute de oameni i-au adus un ultim omagiu lui Octavian Paler, la Muzeul Literaturii Române, până târziu, în noapte. Scriitorul a încetat din viaţă în urma unui atac de cord, cu două luni înainte de a împlini 81 de ani. Octavian Paler a fost înmormântat cu onoruri militare miercuri la cimitirul Sfânta Vineri din Capitală. ?Spirit polemic şi vertical, Octavian Paler s-a încăpăţânat pănă în ultima clipă a vieţii să respingă ideile de-a gata, lenea intelectuală, conformismul, să gândească cu capul său bine aşezat pe umeri şi sprijinindu-se pe picioarele infipte ţărăneşte în pământ? - Consiliul de Onoare al Clubului Român de Presă.

Moartea lui Octavian Paler a lăsat un gol imens în sufletele tuturor. ?Îl respectam foarte mult şi îl iubeam în plan uman... pentru ţinuta sa de intelectual?, a spus Ion Iliescu, fostul preşedinte al României. ?Un om care a fost cumplit de sincer, de o radicalitate greu de egalat?, a precizat Emil Constantinescu, fost preşedinte al României.

?Domnul Octavian Paler este un reper pentru noi toţi. Am iubit şi iubesc cărţile lui extraordinar de mult şi parcă nu-mi vine să cred că n-o să-l mai putem auzi, pentru că emisiunile lui şi atitudinea lui de 'om al cetăţii' erau absolut extraordinare. Îmi pare rău că nu am avut timp să-i arătăm un pic de 'tandreţe'?, a afirmat Ecaterina Andronescu, fost ministru al Educaţiei.

?A taxat de multe ori acte care nu i s-au părut a fi parte a democraţiei şi a fost un om care a vegheat cu atenţie la evoluţia României?, a ţinut să precizeze Traian Băsescu, preşedintele suspendat al României.

?Poate că fraza care îl defineşte cel mai bine este: Îmi iubesc ţara, dacă nu mă uit la TV şi nu ies pe stradă. Ea exprimă starea sufletească în care l-a găsit moartea pe Octavian Paler?, a afirmat Cristian Tudor Popescu.

Antena 3

×
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close