Antena 3 Actualitate Oferte de muncă în străinătate pentru minori

Oferte de muncă în străinătate pentru minori

19 Dec 2015   •   22:35
Oferte de muncă în străinătate pentru minori foto: freeimages.com/Jonathan Fain

Trebuie ţinut cont că cele mai bune locuri de muncă pentru elevi sunt cele sezoniere. Aici pe primul loc se situează industria turismului şi a ospitalităţii, scrie Adevărul.

Mai nou, astfel de oferte există şi în străinătate prin intermediul programelor dezvoltate în cadrul Uniunii Europene. Sunt agenţii specializate care oferă astfel de contracte de muncă, plus că rezolvă toate problemele birocratice.

Legea permite ca şi persoanele ce n-au împlinit încă 18 ani să poată fie angajate. Astfel, conform legislaţiei în vigoare, aceştia lucrează doar şase ore şi numai în perioada dimineţii. Vara când terasele sunt pline de clienţi, iar pe Litoral est vârf de sezon nu este greu pentru un elev să-şi găsească un angajament temporar ca ajutor de ospătar, barman sau recepţioner. Salariile în acest domeniu sunt foarte mici, dar principalul venit constă din bacşişul lăsat de către clienţi.

Mai mult, pe adevarul.ro


Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close