Antena 3 CNN Actualitate Oradea. Un băieţel de 1 an şi 11 luni a murit sufocat cu o boabă de popcorn

Oradea. Un băieţel de 1 an şi 11 luni a murit sufocat cu o boabă de popcorn

Oradea. Un băieţel de 1 an şi 11 luni a murit sufocat cu o boabă de popcorn
Sursa foto: baietel
05 Mar 2009   •   20:11

Inima băieţelului din Oradea s-a oprit în timp ce părinţii alergau cu el înspre medic. Iniţial, doctorii şi familia bebeluşului au crezut că o gumă de mestecat era la mijloc, însă legiştii spun că tragedia s-a produs din cauza unei floricele de porumb.

Prima ipoteză, cea potrivit căreia bebeluşul s-ar fi înecat cu o gumă de mestecat părea cea mai plauzibilă, la început. Asta pentru că medicul care a încercat să-l resusciteze pe băieţel i-a găsit o gumă de mestecat în gură. Abia după ce au văzut raportul medico-legal, părinţii şi-au amintit că i-au dat copilului popcorn, duminică, spun ei. E foarte posibil ca atunci să-i fi rămas o boabă de floricele în gură. Aseară, în momentul în care copilul a tuşit mai tare, boaba i-a venit înapoi şi, când a tras aer, i-a intrat pe căile respiratorii şi l-a sufocat.

?Era acasă, cu părinţii, la nişte prieteni. Părinţii s-au speriat, au intrat în panică şi au zis că-l duc ei la spital?, spune Emil Boţcău, ambulanţa Oradea.

S-au suit în maşină şi, pe drum, şi-au dat seama că bebeluşul nu mai respira. Au sunat la salvare şi s-au îndreptat către cel mai apropiat cabinet medical, cel al medicului de familie.

Echipajul medical, din păcate, l-a găsit în stop cardio-respirator, fără respiraţie, fără puls, fără activitate electrică cardiacă. S-au făcut manevre de resuscitare avansată, dar fără succes. A fost prea târziu pentru copilaş.

Autopsia a demonstrat că medicul avea dreptate. Căile respiratorii ale copilului au fost blocate de o boabă de popcorn. Băieţelul era singur la părinţi.

Observator

×
Parteneri
O biserică din Alba a ars până la temelie, chiar în prima zi de Paște
x close