Antena 3 CNN Actualitate Orașul din România care se află în Top 10 unde se mănâncă cel mai bine în Europa. O adevărată surpriză!

Orașul din România care se află în Top 10 unde se mănâncă cel mai bine în Europa. O adevărată surpriză!

Orașul Galați se află în topul celor zece orașe în care se mănâncă cel mai bine în Europa, realizat de o companie de asigurări din Marea Britanie.

Orașul din România care se află în Top 10 unde se mănâncă cel mai bine în Europa. O adevărată surpriză!
Sursa foto: Pixabay
de Adelina Miron    |    31 Iul 2021   •   18:15

CIA Landlords a publicat de curând un clasament al oraşelor europene în funcţie de calitatea, diversitatea şi accesibilitatea ofertei gastronomice.

Topul a fost întocmit în special în funcţie numărul restaurantelor pe cap de locuitor, preţul mediu al unui meniu, dar şi proporţia restaurantelor vegane.

Primul loc pe podium este deţinut de Lisabona, capitala Portugaliei, cu cele mai multe restaurante pe cap de locuitori şi o ofertă abordabilă la un meniu de 14 euro în medie per persoană. Top trei este completat de Florenţa (Italia) şi Atena (Grecia).

În top zece se află şi un oraş românesc, mai exact Galaţi, pe şase, cu 57 de restaurante la 304.000 de locuitori, dintre care 12 cu oferte vegane. Celelalte oraşe din top zece sunt: 4. Valencia (Spania), 5. Barcelona (Spania), 7. Sevilla (Spania), 8. Palma de Mallorca (Spania), 9. Salonic (Grecia) şi 10. Alicante (Spania).

Topul menţionează în total 92 de oraşe, dintre care  şapte din România. Al doilea oraş românesc din acest clasament este Timişoara, pe 18. Celelalte cinci oraşe sunt: Cluj-Napoca (21), Bucureşti (41), Craiova (47), Iaşi (62) şi Constanţa (65).
 

×
Subiecte în articol: oras România Europa
Parteneri
Elena Mateescu anunță schimbarea drastică a vremii
x close