Antena 3 CNN Actualitate Orașul din România care ascunde tuneluri subterane secrete. Erau folosite în caz de atac

Orașul din România care ascunde tuneluri subterane secrete. Erau folosite în caz de atac

Un oraș turistic din România ascunde povești mai puțin știute. Printre acestea se numără și tunelurile subterane secrete din centrul lui.

Orașul din România care ascunde tuneluri subterane secrete. Erau folosite în caz de atac
Sursa foto: Gettyimages
de Ioana Mircea    |    22 Oct 2023   •   12:11

Este vorba despre Brașov, una dintre destinațiile preferate de români, dar și de turiștii străini atunci când vor să bifeze în același timp un oraș de munte și unul cultural.

Cu toate acestea, puțin știu că Brașovul ascunde adevărate secrete, de la arhive în care se regăsesc procese ale vrăjitoarelor din Brașov, la tuneluri subterane, care trec pe sub Piața Sfatului.

Citește și: Locul din România care a impresionat o americancă până la lacrimi: "Se simte foarte cool și puțin înfricoșător"

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Ei bine, aceste tuneluri au fost săpate în stâncă, din diferite puncte ale centrului vechi al orașului în timpul celui de-al Doilea Război Mondial și au servit drept adăpost brașovenilor din Centrul Istoric pe timpul bombardamentelor. 

În zona Pieței Sfatului sunt mai multe guri de tunel, mai exact După Ziduri, zona cunoscută ca aflându-se în afara zidurilor orașului vechi. Unul dintre acestea se spune că duce către curtea Liceului de Muzică, în curtea acestuia aflându-se cu adevărat gură de tunel care este închisă cu gratii.

De asemenea, în pivnița Casei Mureşenilor se află intrarea astupată a unui tunel subteran, care se zvonea că trece pe sub Piaţa Sfatului şi de acolo spre Republicii, până sub Tâmpa, dar nimeni nu confirmă acest lucru. 

De asemenea, în primi ani de după Revoluţia din 1989, presa locală scria că şi din Biserica Neagră s-ar face acces către trei tuneluri.

×
Subiecte în articol: Brașov
Parteneri
O biserică din Alba a ars până la temelie, chiar în prima zi de Paște
x close