Antena 3 CNN Actualitate Oraşul Caracal, un butoi de pulbere din cauza intereselor economice din zonă

Oraşul Caracal, un butoi de pulbere din cauza intereselor economice din zonă

Oraşul Caracal, un butoi de pulbere din cauza intereselor economice din zonă
Sursa foto: Caracal
23 Aug 2009   •   16:50

Scandalul de la Caracal scoate la lumină interesele politice şi economice din zonă. Primarul social-democrat Anghel Gheorghe îl acuză pe colegul său de partid, senatorul Ion Toma, dealtfel preşedinte PSD Olt, că ar dori să acapareze oraşul împreună cu doi oameni de afaceri. În plus, edilul dă de înţeles că lucrurile nu se vor opri aici şi că ceea ce se vede acum este doar vârful aisbergului.

Organizaţia PSD din Caracal este scindată de la ultimele alegeri. Primarul oraşului, Anghel Gheorghe, susţine că politicieni şi oameni de afaceri luptă pentru a monopoliza funcţiile cheie şi afacerile bănoase din oraş. ?în spatele acestor manevre sunt unii oameni de afaceri, pe care pot să îi numesc ? fraţii Ciocan ? şi nu este străin nici senatorul de Olt Ion Toma. Încearcă pe orice cale să producă turbulenţe în aşa fel încât să găsească motive şi cred că unul din factorii de bază este acela de schimba şi comandantul poliţiei?, spune acesta.

Edilul susţine că şi liderii politici de la Bucureşti sunt interesaţi de potenţialul economic din zonă. Mai mult, edilul spune că doreşte detensionarea situaţiei şi cere ajutor la centrul organizaţiei PSD: ?Fac apel pe această cale preşedintelui partidului nostru, care cunoaşte ceea ce este la Caracal, să intervină cât mai repede şi pe linie politică, până nu este prea târziu?.

Nici senatorul Ion Toma şi nici şeful organizaţiei PSD bucureşti Marian Vanghelie nu au putut fi contactaţi.

Antena 3

×
Parteneri
Vremea se schimbă radical în România: Zonele vizate de Cod Galben
x close