Antena 3 CNN Actualitate Pădure incendiată din cauza unei țigări aruncate la întâmplare

Pădure incendiată din cauza unei țigări aruncate la întâmplare

Pădure incendiată din cauza unei țigări aruncate la întâmplare
Sursa foto: Foto: pixabay.com
14 Mar 2016   •   19:12

Aproximativ 2,5 hectare de teren au ars într-un incendiu izbucnit luni după-amiază la marginea unei păduri de conifere din zona localității covăsnene Vâlcele, informează Agerpres.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență (ISU) Covasna, plt. maj. Tolvaj Marius, intervenția pentru stingerea incendiului a fost efectuată de un echipaj din cadrul Detașamentului de pompieri Sfântu Gheorghe și a durat aproximativ o oră. Cauza probabilă a incendiului o reprezintă o țigară nestinsă, aruncată la întâmplare.

Săptămâna trecută în județul Covasna au avut loc două incendii în care au ars aproape 45 de hectare de vegetație uscată. Cel mai amplu incendiu a avut loc în zona localității Bixad, iar pentru stingerea lui pompierii voluntari și serviciile profesioniste ale Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență Covasna au acționat timp de aproape 6 ore. Flăcările au mistuit aproximativ 40 ha de vegetație uscată și mestecăniș.

Al doilea incendiu a izbucnit la ieșirea din Târgu Secuiesc spre localitatea Catalina, din cauza unei țigări aprinse, iar aici au ars aproape 4 hectare de vegetație uscată, a precizat conducerea ISU Covasna.

 

×
Parteneri
Ce indice de corecție trebuie să ai pentru a avea o pensie mai mare
x close