Antena 3 CNN Actualitate Panică într-o localitate din Timiş! Compania petrolieră apropiată familiei Băsescu a primit aprobare pentru a extrage petrol

Panică într-o localitate din Timiş! Compania petrolieră apropiată familiei Băsescu a primit aprobare pentru a extrage petrol

Panică într-o localitate din Timiş! Compania petrolieră apropiată familiei Băsescu a primit aprobare pentru a extrage petrol
Sursa foto: Foto: Agerpres
07 Mai 2016   •   08:32

Este panică în localitatea Dudeştii Vechi din Judeţul Timiş după ce Nis Petrol, compania petrolieră apropiată familiei Băsescu a primit aprobare pentru a extrage petrol. Primăria a eliberat certificatul de urbanism prin care firma rusească, o subsidiară a Gazprom poate fora pentru a extrage zăcămintele de petrol şi gaze naturale.

Localnicii sunt revoltaţi şi se tem că sondele montate le vor afecta culturile, dar şi sănătatea.

Oamenii din comuna timişeană Dudeştii Vechi sunt revoltaţi după ce au aflat că Nis Petrol, o companie deţinută de gigantul rus Gazprom, urmează să caute zăcăminte de petrol în regiunea lor.

Primarul sare în apărarea companiei ruseşti şi îi asigură pe localnici că totul este făcut conform legii şi că momentan este vorba de o prospectare a terenului.

În anul 2014, NIS Petrol a început prospectarea geofizica 3D pentru petrol şi gaze naturale în mai multe zone din judeţul Timi. La acea vreme dădeau asigurări că prospectarea se va face fară explozibil.

In 2014, oamenii din Beba Veche, Cenad si Dudeştii Vechi au ieșit în stradă. Nis Petrol obţinut drept de trecere pentru 15 ani, pe un teren extravilan cu o suprafată de peste 2000 mp pe care urmează să-şi instaleze sondele. Nis Petrol este o subsidiară a Gazprom, companie care a intrat pe piaţa românească prin intermediul biroului notarial al fiicei lui Traian Băsescu, Ioana Băsescu. Mai multe tranzacţii au fost încheiate de fiica fostului preşedinte, prin care compania rusească a cumpărat mai multe benzinării în România.

×
Parteneri
O dronă militară s-ar fi prăbuşit în apropiere de Brăila
x close