Antena 3 CNN Actualitate Papa Benedict militează împotriva drogurilor

Papa Benedict militează împotriva drogurilor

Papa Benedict militează împotriva drogurilor
13 Mai 2007   •   13:59

Papa Benedict al XVI-lea a vizitat un centru pentru tratament anti-drog, în cea de-a patra zi în Brazilia. Suveranul Pontif a lansat un atac dur la adresa traficanţilor de droguri şi a spus că aceştia vor plăti scump pentru răul adus popoarelor sud-americane. Peste 6.000 de persoane s-au adunat la centrul de tratament ?Ferma Speranţei? pentru a aclama sosirea Papei. Suveranul Pontif a vorbit cu pacienţii, le-a ascultat istorisirile şi le-a câştigat inimile cu o îmbrăţişare, dar şi cu un mesaj de încurajare.

?Prin tratament, care include asistenţă medicală, psihologică şi pedagogică, dar şi prin multe rugăciuni şi disciplină, foarte mulţi oameni, mai ales cei tineri, au reuşit să scape de dependenţa de alcool şi droguri şi să regăsească scopul vieţii? , declara Papa Benedict al XVI- lea.

Suveranul Pontif a lansat un atac dur la adresa cartelurilor de droguri sud-americane, avertizându-i că vor fi pedepsiţi de divinitate pentru faptele lor. Cei adunaţi să îl primească pe Sfântul Părinte consideră că această vizită este foarte importantă pentru că, în Brazilia, toxicomanii sunt trataţi ca o paria a societăţii şi sunt lăsaţi să cerşească pe străzi ca să-şi cumpere droguri.

Fondată de călugării franciscani în urmă cu 25 de ani, "Ferma Speranţei" vine în sprijinul dependenţilor de droguri din numeroase ţări, precum Rusia sau Filipine. Pe lângă tratamentul medical, responsabilii centrului încearcă să le ofere pacienţilor şi asistenţă spirituală.

Administratorii susţin că au succes în aproximativ 80% din cazuri. Centrul este situat la mică distanţă de locul de pelerinaj de la Aparecida, unde Suveranul Pontif va susţine, duminică, o conferinţă, în prezenţa episcopilor din America Latină şi Caraibe.

Antena 3

×
Parteneri
Românii pentru care se reduce vârsta de pensionare
x close