Antena 3 CNN Actualitate Parchetul General a deschis un dosar legat de căderea dronelor în România

Parchetul General a deschis un dosar legat de căderea dronelor în România

Autoritățile române au declanșat o anchetă legată de bucățile de dronă care au căzut în ultimele zile pe teritoriul României.

de Dragoș Boța    |    13 Sep 2023   •   21:11

Din informațiile pe care le avem în acest moment, sesizarea inițială a fost făcută Procurorii de la Parchetul Militar de pe lângă Tribunalul Militar București. Ei au fost cei care s-au sesizat inițial din oficiu, dar fiind vorba de infracțiuni care țin de zona aeronautică.

Ulterior, dosarul a fost preluat de Parchetul de pe lângă Curtea de Militară București. Practic,  din acel moment se investighează în acest dosar absolut toate incidentele care despre care Antena 3 CNN a relatat în ultimele zile.

Mai exact sunt adunate probele, se fac cercetările la fața locului, se încearcă să se obțină informații suplimentare de la Ministerul Apărării Naționale, astfel încât într-un final să se stabilească exact atât proveniența acelor rămășițe, dar și se va stabili ulterior, în timpul investigațiilor, dacă vorbim și de săvârșirea vreunei infracțiuni. Deci, practic tot acest scandal al dronelor este anchetată oficial de procurorii militari din România. 

×
Subiecte în articol: atac cu drone Tulcea
Parteneri
Incendiu puternic lângă Mănăstirea Voroneț! Există risc de extindere
x close