Antena 3 CNN Actualitate Părinţii fetiţei născute prematur la Oradea, ameninţaţi de medici

Părinţii fetiţei născute prematur la Oradea, ameninţaţi de medici

Părinţii fetiţei născute prematur la Oradea, ameninţaţi de medici
03 Sep 2009   •   19:28

Legea tăcerii, la maternitatea din Oradea. Părinţii fetiţei născute prematur, care au aflat după trei săptămâni că bebeluşul lor trăieşte spun că au fost ameninţaţi de medici. Li s-a cerut să nu mai facă valuri. Conducerea spitalului refuză în continuare să facă orice comentariu. Cu excepţia unui comunicat de presă, sec şi irelevant.

Povestea întrece orice imaginaţie. Mamei i s-a spus că bebeluşul a murit. După 3 săptămâni, a aflat, la telefon, că e viu. Aşa a ajuns cazul la presă. Lucru care pare să-i fi deranjat pe cei de la spital. Părinţii spun că au urmat ameninţări.


?Dacă mă duc mai departe cică vin ăia de la Protecţia copilului să mi le ia şi pe celelate două?, spune Irina Marhaş, mama copilului.

O acuzaţie greu de dovedit. Ar fi cuvântul mamei contra cuvântului unui medic. Dar există şi nereguli evidente. Şi asta în hârtiile oficiale. În comunicatul de presă al spitalului, greutatea declarată a copilului la naştere este de 450 de grame. Cu totul altfel apare în certificatul medical constatator.


Comunicatul susţine că femeia este cea care nu s-a mai interesat de soarta copilului. Nu confirmă, dar nici nu infirmă faptul că cineva i-ar fi spus mamei că bebeluşul e mort. ?Nu vrem bani, judecată sau scandal, vrem adevărul?, spune Elisabeta Marhaş,

Între timp Bianca ia în greutate, deşi nimeni nu ar fi sperat. Copilul are malformaţii grave, însă dacă ajunge la greutatea normală ar putea fi operat. Şi ar putea avea o viaţă aproape normală. În acest caz nu s-a deschis nicio anchetă. Doar DSP-ul a anunţat că va face unele verificări legate de modul în care decurge relaţia pacient medic în maternitatea din Oradea.

Observator

×
Parteneri
Xi Jinping, primit la Paris de Macron și Ursula von der Leyen
x close