Antena 3 CNN Actualitate Părinţii Monicăi Macovei au rămas fără casă

Părinţii Monicăi Macovei au rămas fără casă

Părinţii Monicăi Macovei au rămas fără casă
09 Mai 2007   •   23:19

Părinţii fostului ministru al Justiţiei, Monica Macovei, au rămas fără casă după ce Înalta Curtea de Casaţie şi Justiţie a acceptat revizuirea sentinţei dată de aceeaşi instanţă. Imobilul de pe strada Ioanid a făcut obiectul unor procese timp de peste şapte ani. La doar câteva zile de la eliminarea PD de la guvernare, judecătorii instanţei supreme au decis că părinţii fostului ministru al Justiţiei, Monica Macovei nu pot fi proprietarii imobilului din strada Ioanid. Astfel magistraţii au acceptat cererea de revizuire a controversatei sentinţe date de aceeaşi instanţă pe când Monica Macovei era ministru al Justiţiei.

Cererea de revizuire făcută de Ana Maria Petrini a fost acceptată şi a fost declarată proprietara imobilului revendicat din strada Ioanid. Dosarul "Casa părinţilor Monicăi Macovei" a fost soluţionat luna trecută, după şapte ani de procese. Revizuirea a fost făcută după o anchetă penală soluţionată cu neînceperea urmăririi penale la Parchetul General şi una disciplinară la CSM. Nebunia din justiţie continuă cu propunerea ministrului Tudor Chiuariu de a-l schimba din funcţie pe procurorul-şef din cadrul DNA, Doru Ţuluş.

După izbucnirea scandalului, CSM a decis excluderea din magistratură a judecătorului Dan Cornoiu, care însă a câştigat dreptul de a profesa în instanţă. El a pierdut însă şefia Secţiei Civile de la instanţa supremă. Preşedinta completului, Luana Stancu, cea care a dat câştig de cauză părinţilor Monicăi Macovei, nu a suportat, în schimb, nicio consecinţă, ea s-a pensionat în scurt timp.

Antena 3

×
Parteneri
Ciclonul care a făcut ravagii în Europa se apropie de România!
x close