Parlamentul achită 50 de rechini ai băncilor

16 Apr 2007   •   09:07
Parlamentul achită 50 de rechini ai băncilor
Inculpaţii din peste 50 de dosare penale în care sunt acuzaţi că au încălcat legea sau normele de creditare vor fi achitaţi la sfârşitul acestei luni. Acest lucru este posibil ca urmare a modificării de către parlamentari a Legii privind combaterea corupţiei şi a infracţiunilor asociate. Cei trimişi în judecată pentru că au luat credite şi nu le-au achitat sau au încălcat normele de creditare vor sta liniştiţi de la finalul acestei luni.

Procurorul-şef DNA, Daniel Morar, a precizat într-un interviu acordat postului de radio BBC că a fost publicat actul normativ prin care sunt dezincriminate infracţiunile de acordare de credite ilegale, fapte pedepsite cu închisoare de la 5 la 15 ani. ?Pentru o parte din aceste infracţiuni, generic numite acordare de credite ilegale: avem condamnări, avem condamnări definitive, avem obligarea la despăgubiri. Ce se va întâmpla de acum încolo? Următorul lucru: în toate aceste dosare, pentru toate aceste infracţiuni, inculpaţii vor fi achitaţi, pe motiv că legiuitorul a dezincriminat fapta?, susţine Morar.

Oficiali din cadrul DNA spun că, în ultimii cinci ani, au fost realizate peste 50 de dosare penale privind aceste infracţiuni. Printre cei care vor avea de câştigat de pe urma acestei decizii a Parlamentului ar putea fi judecătoarea Maria Huza, trimisă în judecată pentru fals în declaraţii şi instigare la acordare ilegală de credite sau directorii sucursalei BCR-Novaci, judecaţi pentru un prejudiciu de aproape 200 de milioane de dolari.

Antena 3

Parteneri
x close