Antena 3 CNN Actualitate Pasajul nimănui. Consilierii Capitalei au decis să nu ceară ajutorul Guvernului în cazul pasajului Basarab

Pasajul nimănui. Consilierii Capitalei au decis să nu ceară ajutorul Guvernului în cazul pasajului Basarab

Pasajul nimănui. Consilierii Capitalei au decis să nu ceară ajutorul Guvernului în cazul pasajului Basarab
Sursa foto: pasaj basarab
19 Feb 2009   •   22:46

Lucrările la Pasajul Basarab rămân blocate. Consiliului General al Capitalei a respins proiectul prin care Primăria Bucureşti solicita Guvernului să emită o hotărâre prin care pasajul să fie declarat de utilitate publică. Această construcţie, începută în 2007, ar fi trebuit să uşureze traficul dintre centru şi sectorul 6. Deşi lucrările erau destul de avansate, ele nu pot continua din cauză că exproprierile terenurilor din zonă au fost declarate ilegale de instanţa de judecată.
Proiectul a fost respins cu 33 de voturi pentru şi 11 abţineri, ale social-democraţilor. Pentru adoptarea hotărârii Consiluilui General Municipal Bucureşti era nevoie de 37 de voturi, adică o treime din cvorum.
Premierul Emil Boc a anunţase că Executivul va ajuta Primăria Capitalei pentru ca lucrările la Pasajul Basarab să continue.
Pasajul Basarab trebuia finalizat în aceast lună. Municipalitatea a atacat cu recurs hotărârea Tribunalului Bucureşti, din 2 februarie prin care Pasajul suprateran Basarab nu mai era considerat de utilitate publică.
Antena 3

×
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close