Antena 3 CNN Actualitate Patinoarul în aer liber din Drumul Taberei a fost deschis

Patinoarul în aer liber din Drumul Taberei a fost deschis

Patinoarul în aer liber din Drumul Taberei a fost deschis
16 Oct 2009   •   22:15

N-a ajuns iarna în Bucureşti, însă primul patinoar în aer liber s-a deschis deja în Drumul Taberei. S-a dat startul distracţiei pe gheaţă în Capitală. Este cel mai mare şi mai modern din România, dar şi primul din Europa care îi primeşte pe iubitorii sporturilor de iarnă atât de devreme. Pe gheaţă proaspăt lustruită pot patina în acelaşi timp peste o mie de oameni.

Vor patina pe o suprafaţă de 1.800 de metri pătraţi, maximul acceptat pentru un patinoar. Gheaţa are o grosime de şapte centimetri iar două instalaţii uriaşe de răcire zbârnâie neîncetat pentru ca patinele să alunece cu uşurinţă.

?În primul rând agregatele de răcire care sunt de producţei americană, probabil sunt unice în România?, a declarat Iulian Burcescu, directorul patinoarului.

Cele două instalaţii au costat 600.000 de euro. Pot întreţine gheaţa chiar dacă la soare sunt 40 de grade celsius însă consumă curent cât un cartier întreg. Aşa că patinoarul va funcţiona doar până în martie. Suficient, spune proprietarul lui, pentru ca în 25 ani să-şi recupereze milionul de euro.

Oricine poată învăţa să patineze cu cel mult zece ore de practică iar preţul biletului de intrare este deocamdată acelaşi de anul trecut.

Observator

×
Parteneri
Au fost finalizate operațiunile de umplere de pe strada surpată din Slănic
x close