Antena 3 CNN Actualitate Patiserie din București închisă, după ce un șobolan a fost filmat printre rafturi

Patiserie din București închisă, după ce un șobolan a fost filmat printre rafturi

O patiserie din Sectorul 2 al Capitalei a fost închisă şi ar putea avea activitatea suspendată până la șase luni, după ce în spațiul public au apărut imagini cu un șobolan plimbându-se printre rafturi.

Patiserie din București închisă, după ce un șobolan a fost filmat printre rafturi
Sursa foto: ANPC
de Georgiana Adam    |    28 Noi 2021   •   20:23

Inspectorii ANPC au dat și o amendă de 20.000 de lei firmei.

După ce în spațiul public au apărut imagini cu șobolanul în rafturile unei patiserii, Autoritatea Națională pentru Protecția Cpnsumatorilor (ANPC) s-a autosesizat și a trimis, în această seară, echipe de control ale Comisariatului București, în control la patiseria cu punctul de lucru în Șoseaua Pantelimon, locul de unde proveneau imaginile.

Comisarii ANPC au confirmat prezența unei șobolan viu în incinta unității.

De asemenea, au găsit grătare cu rugină și vopsea exfoliată, neigienizate, pereți neigienizați în zona de gătire, cu strat gros de grăsimi și arsuri, tavan cu exfolieri, dar au constatat și că nu sunt respectate temperaturile de păstrare a produselor alimentare, materiiile prime fiind depozitate la +15 grade Celsius.

Produsele din spațiul de lucru nu aveau dată limită de consum și nu exista informare cu privire la prezența factorilor alergeni din produse.

"În urma controlului, operatorul economic a fost sancționat cu amendă contravențională, în valoare de 20.000 lei, la care s-au adăugat următoarele măsuri complementare: retragerea definitivă de la comercializare a produselor alimentare aflate în unitate, în timpul controlului (aproximativ 300 kg), oprirea temporară a prestării serviciilor patiseriei, propunerea suspendării activității pe o durată de cel mult 6 luni", au transmis reprezentanții ANPC.

×
Subiecte în articol: București ANPC
Parteneri
Bilete de avion gratuite pentru copii, de la TAROM, de 1 iunie
x close