Antena 3 CNN Actualitate Patru zile de festival cu artişti consacraţi şi surprize la "Buzăul lui Marghiloman"

Patru zile de festival cu artişti consacraţi şi surprize la "Buzăul lui Marghiloman"

Pregătirile sunt pe final pentru unul dintre cele mai importante festivaluri locale - "Buzăul lui Marghiloman". Timp de patru zile, pe scena amplasată în Parcul Marghiloman, vor urca artiști consacrați din România și din Republica Moldova.

de Georgiana Adam    |    12 Iul 2023   •   12:11

Organizatorii au pregătit multe surprize pentru spectatori, de la zone de relaxare, food-fest, până la programe after-party.

Festivalul se va desfăşura chiar în curtea Vilei Albatros, fosta reședință a lui Alexandru Marghiloman. Pentru acest an lista de artiști care vor susține concerte este una foarte selectă: Delia, Vița de Vie, Alternosfera, Subcarpații, dar şi alte trupe și artiști consacrați.

"Avem patru trupe din Buzău, mă refer la Maria Grosaru, Dora Gaitanovici sau Amadeus, care e deja o trupă internţională. Avem două trupe din Basarabia pentru că Alexandru Marghiloman a înfăptuit unirea cu Basarabia la 27 martie 1918. Plus celelalte trupe de suflet pe care le-am invitat", a declarat Mircea Anghel, directorul festivalului.

Festivalul este organizat de Primăria Municipiului Buzău prin Centrul Cultural Alexandru Marghiloman. Prin amploarea și diversitatea elementelor abordate, festivalul încearcă să pună Buzăul pe harta culturală a României.

"Anul acesta, avem în plus faţă de anii anteriori şi after-party, tocmai pentru că acesta festival îşi propune să devină şi un moment artistic, un moment cultural pentru buzoieni, dar şi un moment socializare şi un punct de întâlnire", a precizat Oana Matache, viceprimarul municipiului Buzău.

Scena pe care vor evolua artiștii este adusă în premieră la Buzău în acest an. Intrarea la concerte va fi pe bază de bilete și abonamente, care au fost puse în vânzare pe site-urile de specialitate și la casele de bilete ale festivalului. Iar prețurile sunt pentru toate buzunarele.

"Ne-am dorit să facem un festival care să arate bine, un festival de bun gust pentru oameni de bun simţ, cu zone de hidratare, zone de relaxare, zone de lounge, mese înalte. Plus, vom avea cadouri pentru ei", a mai explicat Mircea Anghel, directorul festivalului Buzăul lui Marghiloman.

Festivalul debutează joi 13 iulie, atunci cînd vor urca pe scenă Maria Grosaru, trupa Amadeus, Eyedrops, iar seara va fi încheiată cu recitalul Deliei.

×
Subiecte în articol: Buzau
Parteneri
Schimbare importantă pentru călătorii ce trec prin Gara de Nord
x close