Antena 3 CNN Actualitate PC - Băsescu a făcut poliţie politică

PC - Băsescu a făcut poliţie politică

PC - Băsescu a făcut poliţie politică
10 Mai 2007   •   14:01

Reprezentanţii Partidului Conservator au făcut publice probele pe care le-au depus la CNSAS şi care ar dovedi că Traian Băsescu a făcut poliţie politică. Liderul PC, Dan Voiculescu, a declarat, marţi, că CNSAS "răspunde la comandă politică şi face poliţie politică". Conservatorii au prezentat câteva imagini în care Ovidiu Adamescu, inspector de personal al Institului de Marină Civilă din Constanţa, povesteşte cum Traian Băsescu a intrat în cadrul Institutului şi ce rol a avut.

Purtătorul de cuvânt al conservatorilor a prezentat şi copia cărţii de muncă a lui Adamescu pentru a vedea parcursul să profesional. Acesta susţine că în 1972, maiorul Dumitru Băsescu, tatăl lui Traian Băsescu, ar fi venit la el să-l ajute pe fiul său să intre la Institutul de Marină. Plecând de la persoanele nominalizate de Adamescu, CNSAS ar putea ajunge la dosarul de informator al lui Băsescu, a susţinut Bogdan Ciucă.

Potrivit mărturiei lui Adamescu, Traian Băsescu făcea parte dintr-un grup de 10 studenţi deja recrutaţi de securitate ca informatori, imediat după terminarea liceului. El a plătit 15.000 de lei la vremea respectivă, în schimbul subiectelor deja rezolvate pentru examen.

Ovidiu Adamescu susţine că el chiar l-a găzduit înainte de examen. Institutul i-a făcut dosar de exmatriculare lui Train Băsescu, dar Securitatea l-a muşamalizat. Era un dur, povesteşte Adamescu. Acesta a menţionat mai multe nume: profesorul Dinu de la Academia Tehnică Militară, profesorul Toderică, locotenentul major Delfinoiu. Bătrânul Adamescu a mărturisit că numele său de cod era Laurenţiu.

UPDATE-REACŢII - Aşa-zisele dezvăluiri prezentate de PC sunt de fapt cea mai josnică încercare de manipulare a opiniei publice orchestrată până acum de Dan Voiculescu - "Felix", susţine Valeriu Turcan, purtătorul de cuvânt al campaniei preşedintelui suspendat Traian Băsescu. Într-un comunicat remis, joi, agenţiei Mediafax, Turcan mai precizează că Băsescu transmite opiniei publice că "era de notorietate în cadrul Institutului de Marină de la Constanţa faptul că persoana care apare în înregistrare era omul Securităţii". "Aşa-zisele dezvăluiri sunt de fapt cea mai josnică încercare de manipulare a opiniei publice orchestrată până acum de Dan Voiculescu - ŤFelixť, dovedit ca şi colaborator al poliţiei politice comuniste şi anchetat în prezent pentru o posibilă spălare de bani", se arată în comunicatul semnat de Valeriu Turcan.

Antena3.ro

×
Parteneri
Ciclonul care a făcut ravagii în Europa se apropie de România!
x close