Antena 3 CNN Actualitate Pedepse mai blânde după noul Cod penal: 126 de persoane, arestate la domiciliu

Pedepse mai blânde după noul Cod penal: 126 de persoane, arestate la domiciliu

Pedepse mai blânde după noul Cod penal: 126 de persoane, arestate la domiciliu
Sursa foto: Foto: svo2.ru
de M.Z.    |    31 Mar 2014   •   12:03

Peste 2.000 de persoane au fost arestate la domiciliu sau puse sub control judiciar în numai două luni, de când a intrat în vigoare noul Cod Penal.


De asemenea, 18 persoane au fost puse sub control judiciar pe cauţiune şi au plătit, în total, peste 1.250.000 de euro pentru a fi cercetate în libertate.
 
În cele două luni de la aplicarea noului Cod de Procedură Penală, Poliţia Română a luat măsuri pentru supravegherea judiciară a 2.265 de persoane care au probleme cu legea. Dintre acestea, 126 de persoane sunt arestate la domiciliu, ceea ce înseamnă că periodic sunt vizitate de poliţiştii care verifică dacă sunt respectate obligaţiile prevăzute de lege.

O altă măsură este cea a controlului judiciar. În acest caz, nu mai puţin de 2.120 de inculpaţi sunt vizaţi.

Şi cauţiunea este aplicată de la 1 februarie. Ce-i drept, în acest caz, numărul de persoane este mai mic. 18 persoane au plătit în total 1.250.000 de euro şi 400.000 de lei pentru a fi cercetate în libertate sub control judiciar.

Noile coduri au şi rigorile lor, rigori care le permit poliţiştilor de la supraveghere judiciară să propună instanţei înlocuirea controlului judiciar cu măsuri mai aspre, precum este cea a arestului preventiv în cazul în care obligaţiile pe care le au inculpaţii sunt încălcate, de exemplu părăsirea localităţii de domiciliu sau ţara.

De la 1 februarie, pentru 19 persoane aflate sub supraveghere judiciară, instanţa a decis restul preventiv. De menţionat este că nu mai puţin de 500 de poliţişti lucrează în cadrul structurilor de supraveghere judiciară.

Citiţi şi Primul AREST LA DOMICILIU, în România. Procurorul general: Nu suntem pregătiţi

Brătările cu CIP, pentru arestul la domiciliu, ineficiente. Detectiv: Ele nu funcţionează în interior
 
 

×
Subiecte în articol: arest la domiciliu noul cod penal
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close