Percheziții la traficanții de haine contrafăcute din București și Ilfov

de A.M.P    |    01 Feb 2016   •   10:54
Percheziții la traficanții de haine contrafăcute din București și Ilfov Foto:pixabay.com

Polițiștii efectuează luni cinci percheziții în București și Ilfov, la mai multe persoane bănuite că administrau un site prin intermediul căruia erau comercializate haine susceptibile a fi contrafăcute și nu înregistrau în contabilitate toate veniturile obținute.

Polițiștii Direcției de Investigare a Criminalității Economice din cadrul IGPR, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul București, efectuează cercetări cu privire la săvârșirea infracțiunilor de evaziune fiscală, punerea în circulație a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice ori similare, compromiterea intereselor justiției și favorizarea făptuitorului, informează un comunicat al Inspectoratului General al Poliției Române (IGPR) remis luni Agerpres.

Prejudiciul stabilit până la acest moment este de circa 250.000 de lei.

Din anchetă a rezultat că prin intermediul unui website erau oferite spre vânzare articole de îmbrăcăminte (cămăși, tricouri, pulovere) purtând mărci consacrate, la prețuri mult mai mici față de prețul produselor originale.

Reprezentanții societății care gestiona activitatea site-ului livrau clienților produsele comandate omițând însă să înregistreze în evidențele contabile și să declare toate veniturile obținute în urma comercializării acestora.

De asemenea, pe parcursul cercetărilor un angajat al unei societăți care se ocupa de livrare ar fi divulgat, fără drept, către persoanele bănuite în cauză informații confidențiale cu privire la derularea unor investigații.

"Acest fapt a îngreunat derularea anchetei și aflarea adevărului, întrucât persoanele implicate au luat imediat măsuri pentru crearea unei aparențe de legalitate cu privire la activitatea comercială derulată, încercând totodată să ascundă urmele săvârșirii faptelor penale", se arată în comunicat.

Perchezițiile au ca obiect identificarea de documente financiar-contabile, înscrisuri și mijloace folosite în activitatea infracțională. Persoanele bănuite urmează să fie conduse la audieri, iar în urma probatoriului administrat urmează să fie dispuse măsurile procedural penale ce se impun.

Parteneri
x close