Antena 3 CNN Actualitate Percheziţii în Bucureşti şi în trei judeţe din ţară. Este vizată o grupare specializată în evaziune fiscală

Percheziţii în Bucureşti şi în trei judeţe din ţară. Este vizată o grupare specializată în evaziune fiscală

Percheziţii în Bucureşti şi în trei judeţe din ţară. Este vizată o grupare specializată în evaziune fiscală
Sursa foto: Foto: INTACT Images
06 Iun 2012   •   09:21

Procurorii şi poliţiştii fac, miercuri dimineaţă, 17 percheziţii în Bucureşti şi în judeţele Argeş, Prahova şi Ilfov, fiind vizate 18 persoane acuzate de spălare de bani şi evaziune fiscală de aproximativ 500.000 de euro, informează Mediafax.

Percheziţiile au loc după ce procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti au dispus începerea urmăririi penale faţă de 18 persoane, pentru evaziune fiscală şi spălare de bani, infracţiuni comise în perioada 2010-2011, se arată într-un comunicat de miercuri al Ministerului Public.

Anchetatorii au pus în executare 18 de mandate de aducere.
   
Prejudiciul produs bugetului de stat de către membrii grupării prin spălare de bani şi evaziune fiscală a fost estimat la aproximativ 500.000 de euro.
   
"Activitatea infracţională a constat în diminuarea obligaţiilor fiscale datorate bugetului general consolidat, prin înregistrarea în contabilitate a unor cheltuieli care nu aveau la bază operaţiuni reale. Veniturile obţinute din săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală au fost introduse în circuite financiare succesive fictive apte să asigure reintroducerea sumelor de bani în conturi personale sau ale unor societăţi comerciale", potrivit procurorilor.
   
Cercetările au fost efectuate cu sprijinul ofiţerilor din cadrul Poliţiei Capitalei - Serviciul de Investigare a Fraudelor, Direcţiei Generale de Informaţii şi Protecţie Internă, Direcţiei de Operaţiuni Speciale şi lucrătorilor din cadrul Serviciului de Intervenţie Rapidă, cu sprijinul de specialitate al Serviciului Român de Informaţii. .

×
Subiecte în articol: perchezitii
Parteneri
Schimbare radicală în funcţionarea Poştei Române
x close