Antena 3 CNN Actualitate Pericol. Cernavodă - Cernobâlul românesc

Pericol. Cernavodă - Cernobâlul românesc

Pericol. Cernavodă - Cernobâlul românesc
15 Mai 2007   •   12:42

Trei specialişti avertizează că pornirea noului reactor ameninţă securitatea naţională, dar autorităţile neagă un astfel de eveniment. În urma unor verificări efectuate de specialiştii străini, Unitatea 2 a suferit 160 de modificări de proiect, iar Unitatea 3 nu a primit licenţă, informează jurnaliştii de la ?România Liberă?.

Unul dintre specialişti susţine că Unitatea 2 are montate piese vechi din anii ?80, care nu au fost conservate conform procedurilor. Fapt care ar putea declanşa o explozie asemănătoare cu cea de la Cernobâl, dar cu un impact dublu asupra populaţiei, se arată în articolul de la ?România Liberă?. Un inginer specialist precizează că reactoarele Candu-6 au o calitate îndoielnică, fiind proiectate pentru Canada, şi că România este totuşi o ţară a cutremurelor.

O altă ipoteză îi aparţine unui colonel în rezervă (inginer de profesie) care povesteşte de fisuri mari cât pumnul la ambele unităţi. Cei trei au lucrat la Unitatea 1 a centralei nucleare, iar unul dintre ei se afla încă în sistem.

Citiţi articolul complet în România Liberă

×
Parteneri
Avarie majoră în rețeaua de termoficare operată de Termoenergetica
x close