Antena 3 CNN Actualitate Peste 1,5 milioane de litri băuturi alcoolice contrafăcute, confiscaţi în Vrancea

Peste 1,5 milioane de litri băuturi alcoolice contrafăcute, confiscaţi în Vrancea

Peste 1,5 milioane de litri băuturi alcoolice contrafăcute, confiscaţi în Vrancea
Sursa foto: Butoaie
14 Mar 2009   •   19:36

Mai mult de un milion şi jumătate de litri de băuturi alcoolice contrafăcute au fost confiscaţi în Vrancea, în urma unor verificări efectuate la mai multe depozite de îmbuteliere a vinului din Vrancea de inspectorii de la agricultură, protecţia consumatorului şi poliţişti.


Reţeta producătorului de băuturi contrafăcute e cum nu se poate mai simplă. Un spaţiu nu tocmai mare, de obicei grajduri sau clădiri părăsite, câteva butoaie şi o instalaţie de îmbuteliere. Sunt suficiente pentru ca afacerea să poată începe. Urmează o etichetă aplicată pe sticlă. De obicei eticheta seamăna izbitor de tare cu etichetele sticlelor de vin cu renume. Diferenţa o face însă conţinutul care nu are nimic de-a face cu vinul natural.


Apoi alcoolul este îmbuteliat şi trimis în magazine. Nu sunt preferate însă în supermarketuri sau magazine de profil ci la chioşcurile de la colţul străzii şi la cele din mediul rural.


În urma acţiunii poliţiştii au întocmit 16 dosare penale pentru evaziune fiscală şi falsificare sau substituire de vinuri şi alte băuturi.


Antena 3

×
Parteneri
Momentul terifiant când un stâlp e înghițit de craterul din Slănic
x close