Antena 3 CNN Actualitate Peste 4000 de cazuri de violenţă, consum de alcool, discriminare şi furt în şcolile din România, în doar 3 luni

Peste 4000 de cazuri de violenţă, consum de alcool, discriminare şi furt în şcolile din România, în doar 3 luni

Peste 4000 de cazuri de violenţă, consum de alcool, discriminare şi furt în şcolile din România, în doar 3 luni
05 Iun 2012   •   18:27

Peste 4000 de cazuri de cazuri de violenţă, consum de alcool, discriminare şi furturi au fost înregistrate în intervalul martie-mai 2012,  în şcolile din România, informează, marţi, Ministerul Educaţiei Cercetării, Tineretului şi Sportului (MECTS), scrie Mediafax.
  
Potrivit datelor preliminare raportate de inspectoratele şcolare judeţene şi cel al municipiului Bucureşti, pentru ultimele trei luni, respectiv martie - mai 2012, numărul cazurilor de violenţă, consum de alcool, discriminare şi însuşire de bunuri găsite petrecute în şcolile din România a fost de 4.131, a precizat MECTS.
   
"Având în vedere numărul mare de incidente violente raportate în şcoli la nivel naţional în ultima perioadă, Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului va demara elaborarea unui Plan Naţional de Acţiune pe termen mediu şi lung în vederea prevenirii şi combaterii acestui fenomen", a precizat sursa citată.
   
Potrivit MECTS, situaţia totală a incidentelor petrecute în şcoli pe tot parcursul anului şcolar 2011- 2012 va fi gata la sfârşitul lunii iunie.

×
Subiecte în articol: incidente
Parteneri
Israelul a lansat atacuri puternice în Iran, Irak și Siria
x close