Antena 3 CNN Actualitate Deşi sunt interzise şi extrem de periculoase, petardele se vând în continuare fără probleme

Deşi sunt interzise şi extrem de periculoase, petardele se vând în continuare fără probleme

Deşi sunt interzise şi extrem de periculoase, petardele se vând în continuare fără probleme
28 Dec 2015   •   23:31

Deşi sunt interzise şi extrem de periculoase, petardele se vând în continuare fără probleme. În pieţe sunt mai puţini comercianţi, ca în anii trecuţi, care să le vândă pe sub mână, dar pe internet vânzarea abundă. Între timp, în spitale au ajuns, deja, şi primele victime

Petardele se găsesc pentru toate gusturile în mediul online, chiar dacă cei care le pun în vânzare nu sunt autorizaţi să mânuiască materiale pirotehnice interzise. Stocul multor magazinelor de pe internet este deja epuizat.

Cei care îşi doresc o petrecere zgomotoasă de Revelion, găsesc aceleaşi produse şi în pieţe. Petardele nu stau la vedere pe tarabă. Apar din portbagajul maşinii, de unde comerciantul le aduce în grabă ca să nu piardă clientul.

Legea permite persoanelor fizice folosirea obiectelor pirotehnice doar din categoria 1, cum ar fi steluţele, lumânările scânteietoare sau jerbele cu scântei. Toate au un risc scăzut şi un nivel de zgomot neglijabil. Articolele pirotehnice din celelalte categorii pot fi folosite doar de către persoane autorizate.

Medicii avertizează, din nou, asupra riscurilor folosirii petardelor de către persoane neautorizate. De la arsuri, la afectarea iremediabilă a unor organe. Primele cazuri au sosit, deja, în Unităţile de primiri urgenţe.

×
Subiecte în articol: petarde
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close