Antena 3 CNN Actualitate Unde este plaja din România cu cel mai fin nisip din Europa

Unde este plaja din România cu cel mai fin nisip din Europa

România are o plajă cu nisip fin, apa mării este mică ca adâncime până în larg şi este foarte limpede, lipsită de alge.

Unde este plaja din România cu cel mai fin nisip din Europa
de Redacția Antena 3 CNN    |    18 Iul 2022   •   09:48

Plaja Sulina este situată la aproximativ 3 km de oraşul Sulina şi se poate ajunge pe jos în 20-30 de minute.

Plaja Sulina este cea mai lată porţiune de acest fel de pe litoralul Mării Negre si are cel mai fin nisip, din Europa. Se spune despre nisipul de pe plaja din Sulina că e bun de clepsidră, deoarece este curat şi mărunt. 

”În toată lumea pe unde am umblat n-am văzut nisip mai fin. În Europa nu ai aşa ceva. E nisip de aluviune foarte fin. Poţi face castele de nisip. Plaja e mega-sigură prin prisma faptului că mergi 100 de metri şi apa are un metru, un metru şi jumătate.

Nici nu ai nevoie de salvamar”, explică Dragoş Năstase, un antreprenor din Sulina, membru al Asociaţiei Delta Dunării, conform Adevărul.

Preţurile de pe plaja din Sulina

Ca să ajungi la plaja Sulina trebuie să iei un taxi care costă 17 lei cursa. De asemenea, poţi închiria o bicicletă, care costă 35 de lei pe zi.  Fiind parte din Rezervaţia Biosfera Deltei Dunării, aici există doar câteva beach baruri. 

Pe plajă există şi o zonă unde poţi închiria şezlonguri cu 20 de lei toată ziua. 

O porţie de hamsii costă 20 de lei, o saramură de peşte - 35 de lei, un piept de pui la grătar cu cartofi prăjiţi - 26 de lei, iar pe o pizza vei da tot cam atât. O cafea e 7-8 lei, iar un frappe e 15 lei, o bere rece la pahar cu 6 lei.

Cazarea în Sulina costă între 300 şi 360 de lei camera cu două locuri pe noapte, cu mic dejun inclus, într-o pensiune de trei stele, dar cu condiţii de patru stele.

 

×
Subiecte în articol: plaja Europa nisip România
Parteneri
Marcel Ciolacu dă asigurări: Sunt bani de salarii si pensii
x close