Antena 3 CNN Actualitate Podul peste Dunăre de la Brăila, fără acces pentru pietoni și bicicliști. Care este motivul

Podul peste Dunăre de la Brăila, fără acces pentru pietoni și bicicliști. Care este motivul

Pietonii și bicicliștii nu vor putea să tranziteze podul peste Dunăre de la Brăila, în ciuda faptului că acesta este prevăzut și cu trotuare.

Podul peste Dunăre de la Brăila, fără acces pentru pietoni și bicicliști. Care este motivul
Sursa foto: Facebook I Pod Suspendat Brăila
de Redacția Antena 3 CNN    |    02 Iul 2023   •   21:55

Marea deschidere a podului peste Dunăre de la Brăila a fost programată pentru data de 6 iulie, însă au fost stabilite deja anumite restricții.

Pe lângă cele două benzi de circulație pe fiecare sens de mers, podul mai este prevăzut și cu trotuare.

Conform proiectului inițial, structurile au câte 2,80 metri lățime și sunt destinate traficului pietonal și al bicicletelor.

Cu toate acestea, Irinel Scrioșteanu, secretarul de stat în Ministerul Transporturilor, a transmis că aceste trotuare nu vor fi deschise circulației pietonilor.

Citește și: Operațiune contracronometru | Bărbat înecat în lacul Laguna Albastră, salvat cu ajutorul elicopterului SMURD de la Jibou

"Aceste trotuare sunt exclusiv pentru mentenanța și întreținerea podului, nu vor fi trotuare cu circulație, deschise circulației pietonilor", a spus Scrioșteanu, în timpul unei transmisiuni live pe Facebook.

Astfel, în ciuda proiectului inițial, s-a luat hotărârea ca, din motive de siguranță, pietonii și bicicliștii să nu tranziteze podul.

"Pietonii nu vor avea acces din motive de siguranță. Am vrea să se evite orice eveniment neplăcut. Din câte știu, este o decizie bătută în cuie", a explicat Viorel Esanu, responsabil cu monitorizarea lucrărilor din partea constructorului, într-o intervenție din 2022. 

Declarația a fost întărită atunci și de reprezentanții CNAIR, care vorbesc totuși și de posibile excepții. 

Podul este prevăzut cu posibilitatea tranzitării de către pietoni și biciliști. Structural va putea permite acest tip de tranzit, dar pentru că podul este la o anumită înălțime, unde sunt curenți de aer puternici, vom recomanda evitarea acestei tranzitări care pune în pericol viața pietonilor și bicicliștilor.

Inclusiv accesul auto nu va fi permis tot timpul (…) Pot există perioade în care va putea fi tranzitat de biciliști și pietoni, dar nu mereu”, a afirmat Alin Șerbănescu, purtătorul de cuvânt al CNAIR, potrivit ziare.com.

×
Subiecte în articol: pod peste dunare Brăila
Parteneri
Au fost finalizate operațiunile de umplere de pe strada surpată din Slănic
x close